Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 120 гостей.

Урядовий портал

Заходи до вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка у навчальних закладах відділу освіти Артемівської міської ради

Переглядів: 12748
14.03.2016 - 12:54

Відповідно до річного плану роботи відділу освіти Артемівської міської ради з метою вшанування пам'яті Т.Г. Шевченка, популяризації його творчості, залучення школярів до вивчення рідної мови, виховання громадської позиції серед учнівської молоді у навчальних закладах міст Бахмута (Артемівська), Соледара та Часів Яру протягом тижня проведено виховні заходи.

Вихованці дитячого садка №36 «Теремок» мандрували сторінками творчості великого поета, закріпили знання про те, що Т. Шевченко не тільки поет, а й художник. Малята читали вірші Т. Шевченка зі збірки його перших творів «Кобзар», переглянули презентацію його картин, грали, слухали пісні та виконували таночки. Пам'ять поета вшанували хвилиною мовчання.

У дошкільному навчальному закладі №42 «Чайка» відбулася тематична розвага для старших дошкільнят. У день народження Великого Кобзаря вихователі разом з дітьми згадали його дитинство та заспівали про це пісню, пограли в улюблені ігри малого Тараса, підготували виставку малюнків до творів поета. Гортаючи сторінки саморобної великої книжки «Кобзар» з малюнками, дітлахи «озвучили малюнки» за змістом віршів, пригадавши та розповівши вірші поета.

В Артемівській школі №5 було проведено традиційний конкурс читців віршів «Кращий читець – 2016». Учні 7-11 класів взяли участь у виставці стіннівок «Ми тебе не забудемо, Тарасе! ». Учні 1-6 класів підготували малюнки до творів Т.Г.Шевченка на конкурс «Шевченкове слово в малюнках дітей». Для учнів 9-х класів було організовано вікторину «Тобі, Кобзарю!». 11 березня в школі відбулося свято «Тобі, Тарасе, присвячуємо…», протягом якого діти виконували літературно-музичні вистави, співали пісні та декламували вірші.

Серед учнів початкової школи Артемівської школи №7 проведено літературні читання творів Шевченка та виховний захід «Вічне слово Великого Кобзаря». Дітлахи переглянули мультиплікаційний фільм за творами Тараса Григоровича, здійснили віртуальну подорож до картинної галереї та познайомилися з творчістю Шевченка-художника. Дуже цікавим виявився захід «Світова слава генія» для учнів 5-11 класів. Діти розповідали про невідомі події в житті Тараса Шевченка, інсценували уривки з його творів. Учні школи прийняли активну участь у конкурсі малюнків за творами Шевченка.

У день народження Тараса Шевченка в Артемівській ЗОШ №9 старшокласники висаджували дерева та кущі, подаровані випускницями школи Тамарою Соповою та Єльмірою Алієвою. Усі завзято працювали: хлопці копали лунки, носили воду, дівчата удобрювали ґрунт, планували, де яке дерево буде краще рости. Свою роботу учні присвятили пам’яті Тараса Григоровича, а гай назвали Шевченковим. Наступного дня до нового гаю було організовано екскурсії решти учнів школи, діти вчилися берегти природу та шанувати пам’ять про Т.Г.Шевченка.

В Артемівському НВК №11 відбувся урочистий захід, присвячений ушануванню пам'яті Великого Кобзаря. Учасники розповіли про тяжке дитинство поета, роки поневірянь. Відомий вірш «Заповіт» діти розповіли п’ятьма мовами (російською, болгарською, циганською, англійською та українською). Уперше прозвучала пісня на слова Лесі Українки «Хотіла б я піснею стати» у виконанні Вероніки Філатової, учениці 6-А класу. Творча група учнів представила до уваги інсценізацію твору «Гонта в Умані».

В Артемівській школі №12 протягом тижня проходили різноманітні заходи: години спілкування, вікторини, музично-літературні вітальні, перегляд відео про життя видатного Кобзаря тощо. Урочистим підсумковим заходом початкової ланки стало «Шевченкове свято» для учнів 2-А та 2-Г класу. Всім учасникам заходу сподобався конкурс знавців біографії видатного літературного діяча. Декорації на сцені, костюми на учнях, сценарій свята дали змогу присутнім стати частинкою великої дати - Дня народження Кобзаря.

Кожен день святкового Тижня в Артемівсьій школі №18 був насичений змістовними подіями. У класних колективах пройшли тематичні виховні години, на яких звучали вірші Кобзаря, інсценувались фрагменти його знаменитих творів. Діти початкової ланки продемонстрували свої знання з біографії видатної постаті, відповідаючи на питання вікторин. У читальній залі шкільної бібліотеки працювала книжкова виставка «Святині українського народу» та презентувався відеоролик «Тарас – майстер слова та пензля». Учні 5-В класу відвідали Народний дім, де побачили велике панно-портрет Тараса Григоровича, яке було виконане із 17000 модулів оригамі.

Учителі-словесники Артемівської школи №24 підготували і провели тематичні уроки «Я відкриваю Шевченка», інформаційні хвилинки та вікторини «Цікаве про Шевченка», екскурсії до світлиці школи «Шевченко і народна культура», виставку малюнків «Ми тебе не забули, Тарасе!» та стінгазет «Наш пророк». Учителем трудового навчання організовано виставку «Вишивана Україна», а бібліотекарем – книжковий вернісаж «Шевченко не поет, а голос душі українського народу». Завершився Шевченківський тиждень урочистою лінійкою «Ти в серці нашім навічно». Діти із задоволенням виконували українські танки, декламували вірші поета, виконували пісні на його вірші.

У Соледарському Центрі дітей та юнацтва відбувся щорічний міський конкурс читців поезії Великого Кобзаря «Вінок Шевченкові сплетемо із віршів». У конкурсі приймали участь учні Соледарських ЗОШ №13 та ЗОШ №14. Приємно було бачити нових учасників, які долучаються до цінування творчості Шевченка. Особливо вразив всіх присутніх виступ колективу ЗОШ №13 з віршем «Лілея», який декламувала Пруднікова Дар’я. Поки журі підбивали підсумки конкурсу глядачі та конкурсанти прийняли активну участь у вікторині, присвяченій життю та творчості Т.Г.Шевченка.

Такі заходи виховують патріотичні почуття, любов до рідної країни, людей, природи, прагнення більше дізнатися про своїх видатних співвітчизників. Дві весняні дати: 9 та 10 березня, а між ними 47 років життя… У нас, нащадків, попереду ще достатньо часу, щоб пізнавати і розкрити сторінки життя славетного Кобзаря.

Заходи до вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка у навчальних закладах відділу освіти Артемівської міської радиЗаходи до вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка у навчальних закладах відділу освіти Артемівської міської радиЗаходи до вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка у навчальних закладах відділу освіти Артемівської міської радиЗаходи до вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка у навчальних закладах відділу освіти Артемівської міської радиЗаходи до вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка у навчальних закладах відділу освіти Артемівської міської радиЗаходи до вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка у навчальних закладах відділу освіти Артемівської міської радиЗаходи до вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка у навчальних закладах відділу освіти Артемівської міської радиЗаходи до вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка у навчальних закладах відділу освіти Артемівської міської ради