Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 112 гостей.

Верховна рада України

Майстер-клас з Петриківського розпису

Переглядів: 2933
25.03.2016 - 10:01

Петриківський розпис – це не тільки яскраво, сонячно і красиво, але ще й дуже модно. Етнічні мотиви нині надзвичайно популярні в декорі всіляких предметів побуту і одягу. Основним елементом петриківських орнаментів є квітка – символ пишної природи.

Особливістю традиційного малюнка в петриківському стилі є розташування у центрі композиції трьох або більше головних, великих елементів, квіток, які оточені меншими за розміром квіточками, пуп'янками, ромашками, ягодами.

Техніці створення малюнку навчають змалку, мабуть тому складається враження, що петриківські розписи наповнені сонцем – є в них щось наївне і чисте, родом з дитинства. Завдяки специфіці малювання окремих елементів – пальцями, петриківський розпис може перетворитися в захоплюючий процес навіть для самих маленьких дітей.

Саме такий майстер-клас з малювання пальцями, керівник колективу декоративно-прикладного мистецтва «Казкова майстерня» Артемівського міського народного Дому Тетяна Лаптева, провела  для учнів ЗОШ №12. Під час творчого процесу учні ознайомилися з основними елементами цього розпису: зернятко, гребінець, ягідки, бігунок. Навчилися їх складати в мальовничі квіти, листочки. Хлопчики та дівчатка створили своїми руками теплу, сповнену любові, яскраву роботу. Під час майстер-класу учні не тільки ознайомилися з культурною спадщиною України, але й отримали багато задоволення та чудовий настрій.

Майстер-клас з Петриківського розписуМайстер-клас з Петриківського розпису

Останні статті на сайті