Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 97 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Центр практичної психології і соціальної роботи відділу освіти Артемівської міської ради провів семінар психологів шкіл

Переглядів: 3179
06.04.2016 - 10:09

У березні 2016 року пройшов семінар для практичних психологів загальноосвітніх навчальних закладів «Роль, місце та основні функції практичного психолога щодо створення освітнього середовища дітей особливих категорій», організований центром практичної психології і соціальної роботи відділу освіти Артемівської міської ради.

Відкрила семінар практичний психолог центру практичної психології і соціальної роботи Тетяна Антипенко, яка представила алгоритм дій практичного психолога у випадках виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Учасники семінару обговорили питання щодо використання навичок продуктивного спілкування з дітьми особливих категорій. Під час проведеного заняття «Продуктивне спілкування з учнями», підготовленого психологом школи №17 Тетяною Чиорою, визначили нові тенденції в питаннях супроводу учнів особливих категорій та їх батьків, відпрацювали навички правильної побудови та проведення продуктивного діалогу.

Були обговорені питання щодо об'єднання зусиль учасників освітнього процесу з профілактики суїцидальної поведінки серед підлітків навчальних закладів та учнів особливих категорій. Обговорення більшою мірою стосувалося розробленню внутрішнього механізму взаємодії учасників навчально-виховного процесу щодо попередження та виявлення випадків жорстокого поводження з дітьми.

У рамках семінару проведено інтерактивне заняття «Вибери життя!», підготовленого практичним психологом школи №13 Вікторією Олійник, на прикладі якого продемонстровано практичну взаємодію психолога з педагогами щодо попередження суїцидальної поведінки учнів.

По закінченні заходу учасники семінару обмінялися думками та визначили для себе нові напрями в роботі.

У березні 2016 року пройшов семінар для практичних психологів загальноосвітніх навчальних закладів «Роль, місце та основні функції практичного психолога щодо створення освітнього середовища дітей особливих категорій»