Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

Верховна рада України

«Згадаймо полеглих, вшануймо живих»

Переглядів: 1763
11.05.2016 - 11:20

Пам’ять... Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас зі старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом.

7 травня громада мікрорайону Ступки зібралася, щоб вшанувати пам’ять про загиблих і зниклих безвісти земляків, імена яких викарбувані на гранітній плиті. Діти, молодь, старше покоління прийшли сюди, щоб віддати данину вдячності, вклонитися низько подвигу героїв, котрі полягли, повертаючи мир на рідну землю.

З трепетними промовами виступили перед присутніми голова комітету мікрорайону Ступки Тетяна Мороз, депутат Бахмутської міської ради Микола Калеватих, настоятель Свято-Георгіївського храму священик Олексій Польченко. Вони наголосили, що хоч все далі відходять грізні і важкі роки Другої Світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя заради миру на землі. Кожен із присутніх поділив думку, втілену в словах: «Ніхто не забутий, ніщо не забуто».

Учні загальноосвітньої школи №9 через вірші, пісні передавали почуття вдячності і глибокої шани до людей, які героїчно вистояли в боротьбі з фашизмом в роки війни, любові та пошани до воїнів - переможців, партизанів, підпільників, трудівників тилу, усіх, хто не шкодував свого життя в ім'я Великої Перемоги над фашизмом. Усіх загиблих в роки війни вшанували урочистим ритуалом - хвилиною мовчання - і поклали квіти до меморіальної дошки.

9 травня залишиться для нас днем, назавжди затьмареним гіркотою втрат і осяяним сонцем Перемоги. Пам'ять - це дивовижна категорія вічності, найперша, визначальна ознака невмирущості народу. Хто пам'ятає минуле, той має майбутнє.

«Згадаймо полеглих, вшануймо живих»«Згадаймо полеглих, вшануймо живих»«Згадаймо полеглих, вшануймо живих»«Згадаймо полеглих, вшануймо живих»