Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 127 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

«Тиждень відкритих дверей»

Переглядів: 2169
19.05.2016 - 13:15

Профорієнтація – один із найважливіших напрямів у роботі будь-якого  навчального закладу. Сучасна економічна ситуація висуває усе вищі  вимоги до кваліфікації  потенційного працівника. Ринкові стосунки кардинально міняють характер і цілі праці. Зростає  інтенсивність, посилюється напруженість. Сучасному  робітнику  потрібний високий професіоналізм, витривалість і відповідальність. 

Професійно-технічна освіта не може стояти осторонь проблем професійної орієнтації. Адже набір учнів на навчання, їх спрямування на майбутнє професійне зростання, забезпечення адаптації молодих людей до майбутньої професії відбувається в процесі навчання головним чином у школі, а потім і в обраних навчальних закладах. Традиційно склалася система професійної орієнтації, за якої більшість молоді прагне вступити до вузу й ігнорує професійно-технічні заклади. Таку ситуацію можна пояснити тим, що у  свідомості школярів ореолом престижу є професії, які вимагають вищої освіти, а не робітничі професії.Робітничі професії недооцінюються, і тут потрібна кропітка профорієнтаційна робота.

Тому  для повноти розуміння робочих  професій для  випускників шкіл м. Бахмут, працівниками ДНЗ «Артемівський центр професійно - технічної освіти»  був  проведений «Тиждень відкритих дверей»  зі змістовними, ознайомчими екскурсіями  по навчальних кабінетах та майстернях виробничого навчання, де учням продемонстрували важливість та матеріальні можливості навчально – матеріальної бази. Всі присутні ознайомились з професіями, які пропонує навчальний заклад. Світ професій став ближче для потенційних абітурієнтів. Кожен отримав потрібну інформацію, яка в майбутньому допоможе обрати професію що принесе задоволення.

«Тиждень відкритих дверей»«Тиждень відкритих дверей»«Тиждень відкритих дверей»«Тиждень відкритих дверей»«Тиждень відкритих дверей»

Останні статті на сайті