Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 107 гостей.

Урядовий портал

А сорочка мамина біла, біла…

Переглядів: 2349
23.05.2016 - 13:41

Вже другий рік у м. Бахмуті стало традицією проводити «Свято вишиванки». У мальовничому місці на Алеї троянд зібралися мешканці та гості міста: дорослі і малі. Учителі, учні шкіл Управління освіти Бахмутської міської ради були активними учасниками свята.

Зацікавила присутніх презентація національного одягу, оздобленого українською вишивкою. Островки «Майстер-класів» зосередили увагу дітей. Під час роботи майстрів, учні теж спробували свої уміння вишивати хрестиком, виготовляли «янголят» з тканини, квітучі віночки з серветок.

Учитель обслуговуючої праці школи №2 Любов Оверчик разом із дівчатками 8 класу Лолітою Дудкіною, Віолетою Веселковою, Ольгою Куваліною проводила майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки. Було дуже багато бажаючих навчитися робити власними руками ляльку-мотанку – ще один оберіг, який відроджується із забуття і дуже цінується українцями. До уваги присутніх було представлено роботи учасників шкільного гуртка «Умілі руки», а саме колекція ляльок-мотанок: «Берегиня України», «Берегиня роду», «Весільна пара», «Травниця». Учні 3-Г класу школи №12, їх батьки, учителі Катерина Дмитришина та Наталя Андрунник вітали однокласницю Трубникову Софію, яка демонструвала власний виріб.

Керівники гуртків міського Центру дітей та юнацтва проводили майстер-клас по нанесенню аквагриму, виготовленню квітів з серветок для віночків. Учениці школи №1 Морошан Регіна, Сидоренко Аліса та Лук’янова Людмила допомагали їм і з задоволенням наносили малюнки на обличчя дітей. Це були і українські квіти, і калина, і герб держави. Малеча з усіх шкіл стояла в черзі, щоб отримати бажаний малюнок. А вихованці шкільного гуртка «Джура» показали український бойовий гопак. Під підбадьорюючі вигуки присутніх діти продемонстрували цікаві вправи з цього бойового мистецтва.

Керівник гуртка «Декоративно-ужиткове мистецтво» Центру технічної творчості дітей та юнацтва Наталя Кузнецова провела цікавий майстер-клас «З Україною у серці». Усі бажаючі відкрили для себе техніку оріґамі та зробили пам’ятні серця зі стародавнім орнаментом. Дівчата школи №18 на чолі з учителем трудового навчання Вікторією Герцовською демонстрували прийоми вишивання хрестиком, ділилися секретами оздоблення виробів у даній техніці.

Учасники свята із задоволенням відвідали польову кухню. Треба було бачити, з яким апетитом діти смакували пшоняну кашу та гарячий чай! Свято залишило свій слід в серцях дітей. Чудові враження та спогади про «Свято вишиванки» дітвора принесе у свої родини.

Бажаємо, щоб на полотні майстрині вишивали лише світлі, радісні кольори. Як співав відомий український співак Дмитро Гнатюк: «Червоне – то любов, а чорне – то журба…».

А сорочка мамина біла, біла…А сорочка мамина біла, біла…А сорочка мамина біла, біла…А сорочка мамина біла, біла…А сорочка мамина біла, біла…А сорочка мамина біла, біла…А сорочка мамина біла, біла…А сорочка мамина біла, біла…