Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 130 гостей.

Верховна рада України

Українська культура в європейському та світовому просторі

Переглядів: 1511
25.05.2016 - 13:23

Українська мова – це ознака української державності, українського громадянства, що виступають загальними надбаннями, забезпечують всебічний соціальний та культурний розвиток людини.

До Дня слов’янської писемності та мови у школі-ліцеї №11 м. Бахмута проведено ряд заходів. Класні керівники на виховних годинах ознайомили своїх вихованців із мовною культурою слов’янських народів, закликали до об’єднання різних народів, національних та етнічних груп. Педагог-організатор Ірина Махник та учителі української мови та літератури провели художні читання «Мово моя солов'їна», пізнавальну вікторину «Моя мова калинова», оформили виставку стіннівок. Марина Зеленська, учитель української мови та літератури, залучила своїх учнів до гри «Цікава подорож до країни Граматика». Учителі музичного мистецтва організували свято української пісні – пісенну круговерть «Лийся дзвінко, українська пісня».

Під час проведених заходів в учнів виховували вміння інтегрувати українську культуру в європейський та світовий простір, формували у дітей відкритість, толерантне ставлення до відмінних ідей, цінностей, культури, мистецтва, вірувань інших народів, здатність диференціювати спільне і відмінне в різних культурах, спроможності сприймати українську культуру як невід'ємну складову культури загальнолюдської.

Українська культура в європейському та світовому просторіУкраїнська культура в європейському та світовому просторі

Останні статті на сайті