Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 75 гостей.

Донецька обласна рада

Відбулася навчальна поїздка до м. Вінниці

Переглядів: 2382
30.10.2015 - 08:35

До Вінниці поїхала група з шести осіб: голова квартального комітету, голова мікрорайону «Червона Гора», представник Центру допомоги переселенцям, Голова Громадської ради при Артемівському міськвиконкомі, керівник та менеджер проекту.

Спочатку наша група разом з головою «Асоціації сприяння   самоорганізації населення» Панчук Н.В. відвідали комітет мікрорайону  Пирогово. Це околиця Вінниці. Подивилися їх відремонтовану бібліотеку, поспілкувалися з секретарем комітету. Мікрорайон - приватний сектор повністю каналізований, газифікований, з прекрасними дорогами та школою, організацією вивезення побутового сміття (наприклад, збір та вивезення листя). Багато програм з поліпшення життя району виконувались у партнерстві з міською владою за схемою 50/50 або 70/30. Тут же ми відвідали музей-усипальницю Пирогова. Вразило те, що у кожного мікрорайону є свій бюджет, який витрачається на розсуд жителів цього району. Дуже сподобалося, що в кожному мікрорайоні є свій клуб, де можна зібратися і обговорити насущні проблеми, проводити різноманітні заходи.

У Вінницькій міській раді відбулась зустріч з заступником міського голови Ревою О. А. Він розповів про перспективи розвитку міста: будівництво кардіологічного центру, впровадження в міську транспортну мережу річкового трамваю, пілотний проект по оптимізації призначення субсидій. Велику увагу було приділено реформі середньої освіти, яка зараз обговорюється на законодавчому рівні (а саме, поділ рівнів освіти у Вінниці діє близько 10 років). Не менш цікавим є досвід інклюзивного навчання, оскільки дітей з особливими потребами стає все більше, а також впровадження критеріїв оцінки роботи вчителів. У самій міській раді запроваджено електронний документообіг – зручно, не вимагає багатогодинного очікування для ознайомлення, просто, економічно (в плані економії паперу), мобільно. Панчук Н.В. розповіла про роботу Прозорого офісу  та місце представника Асоціації в ньому. В офісі Асоціації співробітники нам розповіли про свою роботу. Голова і заступник детально зупинилися на проблемах, які довелося вирішувати, особливо, на початку роботи: взаємодія з органами влади, кадрові питання, питання фінансування. Велику увагу було приділено документообігу та алгоритму роботи Асоціації за різними напрямками. Є дуже цікаві моменти, які стосуються Правил благоустрою ( наприклад, ордери на зберігання будівельного сміття, штрафи за спалювання листя, спільна робота з муніципальною поліцією). Найбільше враження справила служба під назвою "Цілодобова варта",в яку входять фахівці комунальних служб, психологи, де є електронна мапа звернень громадян, де відразу ж позначається,  на якій ділянці міста необхідно виконати ті чи інші роботи  в самі стислі терміни,ще виведені на екран всі офіси Жеків і комунальних підприємств для виключення конфліктних ситуацій з населенням. Візит ресурсного центру сприяння розвитку місцевої демократії Артемівська до Вінниці здійснився за підтримки міжнародного фонду «Відродження».