Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 117 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

«Під одним дахом»

Переглядів: 3319
04.08.2016 - 07:33

Вже більше року в Артемівському міському центрі зайнятості проводиться щотижневий інформаційно-консультаційний захід «Під одним дахом», під час якого представники різних соціальних служб в єдиному інформаційному просторі надають весь комплекс послуг для різних категорій громадян.

За цей час було проведено 50 заходів, на яких соціальні партнери служби зайнятості, громадські організації та волонтери  проконсультували  та допомогли більш ніж 1500 громадянам різних категорій в рішенні їх нагальних проблем.

03 серпня на черговому ІКЗ «Під одним дахом» 27 безробітних, що відносяться до різних категорій населення змогли отримати відповіді на важливі для себе питання від кваліфікованих фахівців Бахмутського міського центру соціальни х служб для дітей сімї та молоді, Артемівського об’єднаного управління пенсійного фонду України в Донецькій області,  Бахмутського міського військового комісаріату, Всеукраїнської благодійної фондації «Право на захист», Чеської міжнародної організації «Людина в Біді». Найбільш актуальними залишаються питання зміни в законодавстві  щодо внутрішньо переміщених осіб (порядок №509), відновлення втрачених документів, тощо.

В свою чергу фахівці Артемівського міського центру зайнятості  озвучили основні засади роботи служби зайнятості, зокрема ті, що стосуються працевлаштування, професійного навчання, зосередили увагу на останніх змінах в законодавстві, спрямованих на зацікавлення роботодавців у працевлаштуванні переселенців. На міні-ярмарку вакансій для ПП «Єдина країна», що проводився в рамках сьогоднішнього заходу,  представник роботодавця Севастьянова Валенина- головний бухгалтер підприємства, розповіла про актуальні вакансії, вимоги роботодавця до працівників, а також про умови праці, оплату та соціальний пакет. Перед початком заходу представник  роботодавця ознайомилася з наданими резюме претендентів, поспілкувалась з кожним та запросила потенційних кандидатів до співбесіди на робочому місці. 

В рамках ІКЗ «Під одним дахом» психологом  Чеської міжнародної організації «Людина в Біді»- Юлією Макогон проведено тренінг для внутрішньо переміщених осіб з метою надання психологічної підтримки людям, які опинилися в ситуації тривалої життєвої кризи. Юлія має великий досвід роботи з даною категорією населення, тому під час тренінгу вміло зацікавила аудиторію, використавши інтерактивні методи, такі як мозговий штурм. В атмосфері довіри учасники тренінгу отримали позитивні емоції та дорогоцінний досвід самоконтролю власного психологічного стану

Ще однин захід, що проводився цього дня- інформаційний семінар з орієнтації на службу в збройних силах України, на який був запрошений преставник Бахмутського міського військового  комісаріату Валерій Жук . Мета семінару- залучення  безробітних до проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України. Учасники  семінару отримали вичерпну інформацію про контрактну службу в ЗСУ та були запрошені до комісаріату для подальшої роботи.

Щотижневе проведення ІКЗ «Під одним дахом»  вже більше року доводить ефективність своєї роботи , реально допомагає громадянам вирішувати нагальні проблеми, в тому числі питання з працевлаштування, соціальної та психологічної адаптації.

Сіддікі Г.М
провідний фахівець з профорієнтації відділу АПБ
Артемівського МЦЗ

Останні статті на сайті