Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 71 гість.

ExportUA

Екологічна варта учнів Бахмутського НВК №11 запрошує школярів усіх шкіл долучитися до акції

Переглядів: 3787
05.10.2016 - 06:53

Однією з найбільших екологічних проблем в Україні та світі є зростання обсягів використаної електроніки та супутнього обладнання, серед яких особливу загрозу становлять відпрацьовані батарейки.

Батарейки – це хімічні джерела струму, елементи яких вступають у реакцію, що під дією заряду перетворюється на електричну енергію. Ці елементи є токсичними та небезпечними, оскільки містять свинець (накопичується в нирках, спричинює нервові розлади, захворювання мозку); кадмій (є токсичним для легенів та нирок); ртуть (послаблює зір, слух, призводить до захворювань органів дихання, рухового апарату); нікель і цинк (спричинюють дерматити); луги (зумовлюють опіки слизових оболонок і шкіри).

Учні Бахмутського НВК №11 із завзяттям долучились до акції «Батерейки здавайтесь!» в рамках Всеукраїнської громадської природоохоронної кампанії «Батарейкам – утилізація!». Основним завданням кампанії є інформування населення про необхідність правильного поводження з відпрацьованими хімічними джерелами струму, зокрема батарейками, та залучення небайдужих громадян до збирання таких відходів для подальшої їх утилізації. Діти ставили перед собою донести до однолітків та населення те, що батарейки не знешкоджуються методами утилізації звичайного сміття і потребують спеціального оброблення. Розкладання однієї неправильно утилізованої пальчикової батарейки триває понад 20 років, одна відпрацьована батарейка, потрапляючи у довкілля, забруднює 400 л води або 20 м2 ґрунту. Батарейки ядовиті і кожен має подбати про нашу планету та про себе.

Як зазначила Олена Подопригора, заступник директора з виховної роботи «Дана акція ще не завершена, це її лише перший етап, ми сподіваємось, що учні усіх шкіл та мешканці міста приєднаються до нас та принесуть батарейки до холу НВК №11».

Єлизавета Портнова, лідер учнівського самоврядування НВК висловила думку: «Приймаючи участь у добровільному екологічному русі, збираючи батарейки, ми робимо не тільки наше місто чистіше, але й разом впливаємо на майбутнє, роблячи наше життя безпечніше».

Ви також маєте можливість приєднатися до екологічного руху. Не викидай використані батарейки – принеси їх до холу НВК №11. Учні передадуть батарейки волонтерам для безпечної утилізації.

Екологічна варта учнів Бахмутського НВК №11 запрошує школярів усіх шкіл долучитися до акції. Не викидай використані батарейки – принеси їх до холу НВК №11. Учні передадуть батарейки волонтерам для безпечної утилізації.Екологічна варта учнів Бахмутського НВК №11 запрошує школярів усіх шкіл долучитися до акції. Не викидай використані батарейки – принеси їх до холу НВК №11. Учні передадуть батарейки волонтерам для безпечної утилізації.Екологічна варта учнів Бахмутського НВК №11 запрошує школярів усіх шкіл долучитися до акції. Не викидай використані батарейки – принеси їх до холу НВК №11. Учні передадуть батарейки волонтерам для безпечної утилізації.Екологічна варта учнів Бахмутського НВК №11 запрошує школярів усіх шкіл долучитися до акції. Не викидай використані батарейки – принеси їх до холу НВК №11. Учні передадуть батарейки волонтерам для безпечної утилізації.Екологічна варта учнів Бахмутського НВК №11 запрошує школярів усіх шкіл долучитися до акції. Не викидай використані батарейки – принеси їх до холу НВК №11. Учні передадуть батарейки волонтерам для безпечної утилізації.