Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 127 гостей.

Урядовий портал

Луцьке ОСББ залучило рекордну суму коштів на утеплення багатоповерхівки за Урядовою програмою з енергоефективності – 3,5 млн грн.

Переглядів: 2144
06.10.2016 - 06:11

ОСББ «Центральна Вежа», що у м. Луцьку, прийняло рішення скористатися Урядовою програмою з енергоефективності та залучило найбільший в Україні кредит на суму майже 3,5 млн. грн для проведення термомодернізації багатоквартирного будинку.

"Нас, розробників програми, приємно вражає те, що все більше ОСББ розуміють необхідність проведення тих заходів з енергоефективності, які дадуть найбільший ефект. При цьому вони наважуються на залучення значних сум коштів. Держава, у свою чергу, готова надати їм допомогу", - коментує Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Вже незабаром у 16-типоверховому будинку, де мешкає понад 100 сімей, буде проведено комплексну термомодернізацію: утеплення фасаду, встановлення індивідуального теплового пункту, а також заміна вікон та дверей у місцях загального користування. У результаті мешканці будинку отримають не тільки модернізований будинок, а й суттєве скорочення витрат на оплату комунальних послуг.

«Комплексна термомодернізація будинку дозволить його мешканцям майже вдвічі зменшити витрати на оплату комунальних послуг. Про це говорять не тільки експерти, а й ті ОСББ, які вже впровадили заходи з енергоефективності за нашою програмою. Наприклад, Луцьке ОСББ "Явір - 2011" провело комплексне утеплення будинку на 2 млн. грн і в результаті проведеної модернізації витрати на опалення для мешканців будинку зменшилися у 2,2 рази», - коментує Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Як зазначає Голова ОСББ «Центральна Вежа» Сергій Кудрявцев, враховуючи наявність у будинку сімей, що отримують субсидії на оплату комунальних послуг, ОСББ може отримати з держбюджету відшкодування близько 50% суми кредиту. Окрім цього, ОСББ розраховує ще й на додаткову компенсацію відсотків з міського бюджету в рамках місцевої програми з енергоефективності, що діє у Луцьку.

«Лучани найпрогресивніші у питаннях енергоефективності. За даними нашої програми, лідером за обсягом оформлених «теплих» кредитів є саме Волинська область, де ОСББ разом залучили майже 10 млн грн на утеплення багатоповерхівок», - зазначає С. Савчук та додає, що іншим ОСББ варто брати приклад з лучан та переймати їхній досвід.

Кредитні кошти видано Укргазбанком, державним банком – партнером програми.

Управління комунікації та звязків з громадськістю  Держенергоефективності

Останні статті на сайті