Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 88 гостей.

Презедент України

Сумісно протидіємо торгівлі людьми

Переглядів: 2913
06.10.2016 - 10:26

Торгівля людьми є однією з найбільш гострих проблем сучасності і державна служба зайнятості веде значну профілактичну роботу у цьому напрямку.

Так, з початку 2016 року фахівцями Артемівського міського центру зайнятості були проведені 17 семінарів зі школярами з  питань запобігання торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці та 5 семінарів з безробітними громадянами, які перебувають на обліку в Артемівському міському центрі зайнятості, з метою попередження зовнішньої нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми. Загальна кількість охоплених  склала 525 осіб.

5 жовтня 2016 року  в рамках проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні»  в м. Бахмут був проведений  тренінг з підвищення кваліфікації  державних службовців, спрямований на відпрацювання навичок ідентифікації, перенаправлення і надання комплексної допомоги постраждалим від торгівлі людьми, в якому взяла участь провідний фахівець Артемівського міського центру зайнятості Ксенія Яценко.

Робота тренера Донецької обласної ліги ділових та професійних жінок Ольги Татаренкової була спрямована на попередження торгівлі людьми та надання всебічної допомоги постраждалим особам - зазначені окремі групи ризику та форми торгівлі людьми,  протиправні дії торгівців людьми,  методи виявлення постраждалих, наслідки торгівлі людьми, надання необхідної допомоги та контактних телефонів у випадку виявлення цих категорій людей. Тренер надала приклади оголошень з пропозиціями роботи з вірогідністю обману, зазначила порядок встановлення статусу особам, які постраждали від наслідків торгівлі людьми.

Особлива увага приділялась профілактиці торгівлі людьми у співпраці з державними установами, у тому числі з Артемівським міським центром зайнятості. Всі учасники тренінгу отримали роздатковий матеріал, який стане у нагоді у подальшій роботі центру зайнятості з протидії торгівлі людьми.

Пожвавлення співробітництва між державними установами є ключем до ефективних дій, спрямованих на протидію торгівлі людьми в Україні.                         

5 жовтня 2016 року  в рамках проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні»  в м. Бахмут був проведений  тренінг з підвищення кваліфікації  державних службовців.