Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 135 гостей.

Донецька обласна рада

Бізнес Донеччини щомісяця збагачує зведений бюджету країни на понад 1 мільярд гривень

Переглядів: 1554
11.10.2016 - 14:33

За дев’ять місяців поточного року від платників Донеччини до зведеного бюджету країни надійшло понад 9,1 млрд. грн., що на 2,5 млрд. грн. або на 38% перевищує минулорічні показники. Середньомісячний показник надходжень від бізнесу Донецької області у 2016 році складає понад 1 млрд. грн., що перед усім зумовлено сумлінним ставленням платників регіону до сплати податків. Тільки у вересні податків і зборів до зведеного бюджету країни було перераховано майже 1,2 млрд. гривень.

Як і раніше, більшу частку загального збору зведеного бюджету займають місцеві скарбниці області (65%), які за дев’ять місяців поточного року поповнились майже на 6 млрд. гривень. У порівнянні з аналогічним періодом 2015 року надходження збільшились майже на 50% або на 1,9 млрд. грн., що насамперед зумовлено позитивною динамікою сплати податку на доходи фізичних осіб, плати за землю та інших податків.

До загального фонду Державного бюджету України з початку року бізнес Донеччини спрямував понад 3,2 млрд. гривень. Протягом дев’яти місяців 2016 року основними бюджетоформуючими податками та зборами традиційно залишаються:

  • податок на додану вартість – понад 1 млрд. грн.;
  • податок на доходи фізичних осіб – 1,6 млрд. грн.;
  • військовий збір – 346 млн. грн.;
  • податок на прибуток підприємств – майже 160 млн. грн.

Значне зростання надходжень до бюджетів всіх рівнів відбувається завдяки функціонуванню системи електронного адміністрування ПДВ, постійному вдосконаленню електронних сервісів ДФС, що сприяє спрощенню ведення бізнесу.

Останні статті на сайті