Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 133 гостя.

Донецька обласна рада

Донеччина: надходження податку на нерухоме майно зростають – власники нерухомості сплатили понад 27 млн. гривень

Переглядів: 2693
11.10.2016 - 14:34

З початку року місцеві скарбниці Донецької області отримали 27,7 млн. грн. від платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що перевищує минулорічні показники на 113% або майже на 15 млн. гривень.

Основну частку надходжень складають надходження від власників майна – юридичних осіб. На Донеччині  зареєстровано 1912 юридичних осіб, що є власниками більше 9 тис. об’єктів нерухомості. Задекларована ними сума податку складає 38,9 млн. грн., що на 16,2 млн. грн. більше у порівнянні з показниками 2015 року. За дев’ять місяців поточного року юридичні особи сплатили майже 24 млн. гривень.

Нагадуємо, що платники – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до відповідних державних податкових інспекцій за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Фізичні особи – власники об’єктів житлової та нежитлової нерухомості до місцевих бюджетів регіону перерахували 3,7 млн. грн., що перевищує минулорічні надходження у 4 рази або на 3 млн. гривень.

Значне зростання у поточному році задекларованих та сплачених сум податку зумовлене, не в останню чергу, результатами спільної роботи органів ДФС та органів місцевого самоврядування області з визначення та встановлення обгрунтованих ставок податку.

Органами ДФС області платникам податку вручені податкові повідомлення-рішення із нарахованими до сплати сумами податку на нерухоме майно. У разі незгоди з визначеною у податковому повідомленні-рішенні сумою податку громадяни мають право звернутися до податкового органу за місцем реєстрації та провести звірку даних. Однак зробити це необхідно протягом 60 днів з дня отримання такого податкового повідомлення-рішення. Громадянам слід мати на увазі, що по завершенню цього терміну за несплачений податок нараховуватиметься пеня.

З більш детальною інформацією щодо правильності визначення платників податку на нерухомість та механізму нарахування зазначеного податку можна ознайомитись за посиланням http://dn.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/264946.html.

 

Останні статті на сайті