Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 106 гостей.

Верховна рада України

У м. Бахмуті на високому рівні проведено обласний семінар для керівних кадрів дошкільних навчальних закладів області

Переглядів: 2249
24.11.2016 - 07:21

22 листопада 2016 року Управління освіти Бахмутської міської ради спільно з Донецьким інститутом післядипломної педагогічної освіти провів обласний семінар для керівних кадрів дошкільних навчальних закладів та методистів методичних кабінетів області на тему «Кластерний підхід у процесі розвитку здорової особистості дитини в умовах сучасного освітнього простору».

Метою проведення семінару стало створення умов для формування високопродуктивної майстерності керівних кадрів дошкільних установ щодо розвитку здорової особистості дошкільників. У роботі семінару взяло участь 30 фахівців.

Учасників семінару гостинно прийняв дошкільний навчальний заклад компенсуючого типу, ясла-садок №55 «Ведмежатко», на базі якого відбулася методична форма навчання – воркшоп. На початку зустрічі з вітальним словом до слухачів звернулась проректор з науково-методичної роботи Донецького обласного інституту післядипломної освіти (ДоноблІППО) Світлана Макаренко, яка вручила подяки за співпрацю з ДоноблІППО начальнику Управління освіти Бахмутської міської ради Марині Рубцовій, завідувачу міського методичного кабінету Нілі Лисюк, а також міському голові Олесію Реві та засновнику благодійного фонду «Дар» Дмитру Реві.

Ольга Стягунова, кандидат педагогічних наук, завідувач відділу дошкільної освіти ДоноблІППО, привітала присутніх та вказала на важливість розглянутої проблеми формування, охорони та зміцнення здоров'я дітей дошкільного віку. На семінарі також були присутні завідувач кафедри дошкільної, початкової освіти та розвитку особистості Валентина Поуль та завідувач відділу фізичної культури і спортивно-масової роботи облІППО Олексій Качан.

Продовжила семінар завідувач міського методичного кабінету Управління освіти Ніла Лисюк, яка через інтерактивні вправи воркшопу довела актуальність проблеми, що вивчалася. Методист міського методкабінету Ірина Нікітіна представила основні положення кластерного підходу як механізму управління реалізацією фізкультурно-оздоровчих технологій у роботі з дітьми .

На семінарі були розглянуті питання використання і популяризації інноваційних здоров’язбережувальних технологій і методик, кращого досвіду ДНЗ міста з реалізації завдань здоров'язбереження учасників освітнього процесу в формуванні здорового способу життя дошкільників.

На вибір учасників семінару були надані творчі майстерні у формі «методичного скріншота». Відкриті покази занять з елементами інноваційних технологій з формуванні фізичного, психічного та соціального здоров'я дітей відбулись у дитячих садках: тренування з флорболу (інструктор з фізичного виховання дитсадка №55 Олег Чмирьов), ток-шоу з соціалізуючими іграми та вправами (вихователь ДНЗ №10 Олена Максименко), заняття з елементами фототерапії (практичний психолог ДНЗ №58 Ірина Кудлатова). Педагогічні колективи в ході екскурсії продемонстрували інноваційні компоненти предметно-розвивального простору.

Кульмінацією семінару став хіт-парад інноваційних гімнастик та флешмоб за участю 150 дітей дошкільних закладів №№6, 10, 16, 18, 25, 31, 40, 47, 49, 52, 54, 58 Бахмута на легкоатлетичному манежі спортивного комплексу «Металург». Відзначений професіоналізм інструкторів з фізкультури ДНЗ №10 Вікторії Солодкової, ДНЗ №18 Олени Баловнєвої, ДНЗ №40 Вікторії Костіної, ДНЗ №49 Надії Недосеки та вихователя Вікторії Рюдюк, які підготували якісні спортивні номери.

Представники ДоноблІППО та учасники семінару відмітили високий рівень підготовки та організації заходів, професіоналізм керівних кадрів дошкільних установ та Управління освіти. Гості констатували, що флешмоб «Діти-квіти» є взірцем нової форми виховання у малят любові до світу спорту, музики, танцю, формуванню колективізму та патріотизму.

 

У м. Бахмуті на високому рівні проведено обласний семінар для керівних кадрів дошкільних навчальних закладів областіУ м. Бахмуті на високому рівні проведено обласний семінар для керівних кадрів дошкільних навчальних закладів областіУ м. Бахмуті на високому рівні проведено обласний семінар для керівних кадрів дошкільних навчальних закладів областіУ м. Бахмуті на високому рівні проведено обласний семінар для керівних кадрів дошкільних навчальних закладів областіУ м. Бахмуті на високому рівні проведено обласний семінар для керівних кадрів дошкільних навчальних закладів областіУ м. Бахмуті на високому рівні проведено обласний семінар для керівних кадрів дошкільних навчальних закладів областіУ м. Бахмуті на високому рівні проведено обласний семінар для керівних кадрів дошкільних навчальних закладів області

Останні статті на сайті