Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 105 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Забуттю не підлягає: страшні сторінки нашої історії

Переглядів: 3637
25.11.2016 - 07:50

24 листопада з метою гідного вшанування загиблих від геноциду, вчиненого тоталітарним сталінським режимом; поглиблення знань учнів про Голодомор; виховання почуття стурбованості долею невинних жертв тоталітарного режиму в Бахмутському НВК №11 пройшли Уроки пам’яті «З присвятою замордованим голодом…».

Для початкової ланки були проведені виховні години «Сторінки історії України», «Свіча пам’яті горітиме завжди». Лідія Кулікова, класний керівник 4-А класу разом із учнями провела відкритий захід «Сторінки історії Голодомору».

На Раді командирів відбулась урочиста Лінійка «Україна пам’ятає-світ визнає». Члени лекційної групи клубу «Правознавець» під керівництвом учителя історії Олени Чухлєбової разом із класними керівниками 5-11 класів провели день інформування «Дзвони скорботи», «Україна в полум’ї Голодомора». Було організовано виставку дитячих малюнків «Свіча пам’яті».

Учителі історії провели уроки пам'яті «Голодомор - біль українського народу». Учні ознайомились з документальними фільмами про трагічні події 1932-1933рр. та 1946 р. з жахливою інфографікою смертності та народжуваності в 1932-1933 р.р., зачитали спогади людей, які пережили ті стражденні і згорьовані роки. Для багатьох українців голодомор – це частина історії роду, тому школярі поділились розповідями своїх рідних бабусь та дідусів про те, як вони вижили; про страх голоду, якій поселився в їх душах назавжди; про трепетно-шанобливе ставлення до хліба.

У шкільній бібліотеці (бібліотекар Ірина Нікітіна) протягом тижня діяла виставка науково-публіцистичної та художньої літератури «Голод в Україні – злочин проти нації», яку мали можливість відвідати учні, вчителі та батьки.

Під час загальношкільної акції «Запали свічку» учні з учителями запалили свічки та провели хвилини мовчання.

24 в Бахмутському НВК №11 пройшли Уроки пам’яті «З присвятою замордованим голодом…».24 в Бахмутському НВК №11 пройшли Уроки пам’яті «З присвятою замордованим голодом…».24 в Бахмутському НВК №11 пройшли Уроки пам’яті «З присвятою замордованим голодом…».24 в Бахмутському НВК №11 пройшли Уроки пам’яті «З присвятою замордованим голодом…».