Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 99 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

Допомога поруч

Переглядів: 3617
05.12.2016 - 13:21

В Україні, як і в усьому світі, проблема інтеграції інвалідів у суспільство є однією з найактуальніших соціальних проблем. Трудова діяльність для людини з обмеженими можливостями є не тільки можливістю забезпечити своє економічне існування, але й фактом реалізації своїх здібностей, приєднання до суспільних цінностей.

Тільки робота дозволяє громадянину поважати себе, усвідомлювати свою індивідуальність, бути повноцінною частиною соціуму. Тому доступ людей з інвалідністю до зайнятості є одним із ключових чинників для розвитку їх як особистості та позитивним чинником для розвитку суспільства в цілому.

До Міжнародного дня інвалідів   та з метою привернення особливої уваги суспільства до проблем людей з інвалідністю, надання їм всебічної допомоги у пошуку роботи та підвищення конкурентоспроможності на ринку праці Артемівський міський центр зайнятості приєднався до проведення Всеукраїнської декади зайнятості для людей з інвалідністю. В рамках її проведення 02.12.2016 року в Артемівському міському центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей центру зайнятості для осіб з особливими потребами. До участі в проведенні заходу запрошені соціальні партнери , що разом із службою зайнятості сприяють соціальній та трудовій адаптації інвалідів – представники медико-соціальної експертної комісії м. Бахмут та Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради.

Відкриваючи захід директор Артемівського міського центру зайнятості  І.В.Лещенко  акцентувала увагу присутніх на тому ,  що людина, яка має обмеження свого фізичного стану, але може і бажає працювати, має державні соціальні гарантії на працевлаштування з урахуванням стану здоров’я, рекомендації МСЕК, можливостей та побажань  з метою успішної інтеграції в суспільстві. Артемівський міський центр зайнятості надає можливість шукачам роботи використовувати сучасні інформаційні технології з метою прискорення працевлаштування , а саме: до послуг клієнтів пропонуються татч-скріні, що містять інформацію про наявні вільні робочі місця та вакантні посади; безкоштовний телефонний сервіс; Інтернет-сайти з пошуку роботи; комп’ютер вільного доступу; розпочав свою роботу  On-line центр, де бажаючі можуть відзняти відеорезюме, ознайомитись з відеовакансіями, провести онлайн-співбесіду з потенційним роботодавцем

З юридичним підґрунтям зайнятості осіб з особливими потребами присутніх ознайомив юрисконсульт Артемівського міського центру зайнятості О.Г.Кондрацький.

Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних  О.О. Помазова надала шукачам роботи з особливими потребами детальну інформацію про можливість отримання додаткових професійних навичок для прискорення працевлаштування як у найближчий час так і в подальшій перспективі, наголосила що, робота існує для тих , хто її шукає і може запропонувати потенційному роботодавцю готовність до професійного зростання з урахуванням потреб сучасного ринку праці. Інвалідів зацікавила можливість дистанційного навчання за різними напрямками за допомогою он-лайн платформи «Prometheus». Вибір послуг, які надає служба зайнятості особам з інвалідністю, у кожному конкретному випадку залежить від мети звернення громадянина до центру зайнятості (отримання інформації щодо працевлаштування на спеціальні робочі місця, отримання навичок для самостійного пошуку роботи, допомоги у започаткуванні власної справи, у виборі або зміні професії тощо)

Представник медико-соціальної експертної комісії м. Бахмут Т.М. Сушко звернула увагу присутніх на важливість якісного заповнення карти індивідуальної реабілітації інвалідів для працевлаштування, оскільки для даної категорії  сфера професійного вибору обмежена, вони більше потребують підтримки під час пошуку роботи, звернула увагу на механізм внесення змін і доповнень до карти реабілітації.

Начальник відділу по роботі з пільговими категоріями громадян Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради І.В. Кушнаренко надала роз’яснення щодо організації санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю , запросила присутніх скористатися путівками на лікування за різними захворюваннями , розповіла про умови їх отримання. Також згідно карти індивідуальної реабілітації особи з інвалідністю можуть отримати медичні послуги в Бахмутському терцентрі реабілітації інвалідів – і все це безкоштовно, згідно рекомендацій лікаря.

Відвідувачі дня відкритих дверей для осіб з інвалідністю мали слушну нагоду отримати компетентні відповіді на всі запитання, а їх було чимало.

Заступник начальника
відділу активної підтримки безробітних
О.О. Помазова

02.12.2016 року в Артемівському міському центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей центру зайнятості для осіб з особливими потребами.