Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 77 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Інформація про роботу Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради щодо захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Переглядів: 2867
07.12.2016 - 08:48

Одним з показників стану захисту прав дитини та її добробуту в державі є рівень забезпеченості житлом та майном дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Разом з тим, більше половини всіх дітей зазначеної категорії не забезпечені житлом.

     На обліку служби у справах дітей Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради перебувають 197 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.             

      Із загальної кількості дітей, які перебувають на первинному обліку, лише 69 (35%) дітей мають житло на праві приватної власності або на праві користування, із них:

  • 51 дитина має житло на праві користування;
  • 15 дітей мають частку житла  на праві власності;
  • 3 дітей мають житло на праві повної приватної власності.

 

           128 (65%) дітей зазначеної категорії не мають житла взагалі, але згідно ст. 46 Житлового кодексу України мають право на  позачергове отримання  жилого приміщення  у населеному пункті, який вони обрали з урахуванням  реєстрації.

 Вперше в Донецькій області у м. Артемівську у 2013 році була прийнята  Програма  забезпечення  житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, на території м. Артемівська на період до 2015 року. 

Незважаючи на активізацію зусиль щодо поліпшення становища підростаючого покоління, створення умов для його гармонійного розвитку, у м. Бахмуті не зменшується чисельність дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і разом з тим збільшується кількість дітей зазначеної категорії, які не мають житла, тому у березні 2016 року  прийнята Програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, на території м. Бахмута на 2016-2018 роки.

На  квартирному  обліку громадян,  які потребують покращення житлових умов, при виконкомі Бахмутської міської ради перебувають 70 дітей-сиріт,  дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

В рамках виконання заходів Програми у 2016 році отримали квартири 2 громадян з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та відремонтована одна квартира за рахунок місцевого бюджету на загальну суму 90,5 тис. грн. На даний час ведеться ремонт ще однієї квартири за рахунок місцевого бюджету,  на яку виділено понад 90 тис. грн.

Питання щодо захисту житлових прав дітей заслуховуються на засіданнях комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі Бахмутської міської ради.

Спеціалістами   служби   у   справах  дітей   Управління   молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради щорічно проводяться перевірки стану збереження  житла, закріпленого за дітьми даної категорії.

Забезпечення захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дозволяє надати додаткові гарантії для формування їх особистості  і  сприяє  адаптації  до самостійного життя.

Останні статті на сайті