Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 105 гостей.

Неймовірне продовження зимових канікул

Переглядів: 2870
20.01.2017 - 11:38

Канікули завершено! Добігають кінця і чарівні та казкові зимові свята. Проте завдяки народному депутату Андрію Лопушанському, благодійним фондам, волонтерам та просто небайдужим людям з усієї країни діти Донецької та Луганської області потрапили у казкову пригоду на «Потязі дружби». Півтисячі дітей взяли участь у подорожі до столиці України – міста Києва, до історичного та культурного центру – міста Львова, до прикордонного міста Хирів та навіть потрапили до курортної столиці – міста Трускавець.

На виконання Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, за ініціативи Департаменту освіти і науки Донецької області, підтримки Управління освіти Бахмутської міської ради, Центру туризму та краєзнавства на чолі з Валерієм Кучером, учні трьох шкіл міста Бахмута (№4, 5 та 10) напередодні Дня Соборності України мали чудову нагоду побачити та відчути, яка велика та різноманітна наша країна, які чудові, добрі та талановиті люди в ній живуть.
Пригоди почалися, коли діти ввечері 11 січня сіли до спецпотягу «Дружба» у місті Святогірськ, а вже вранці їх радо зустрів Київ. За час перебування у столиці школярі взяли участь в обзорній автобусній екскурсії, відвідали Державний музей іграшки та Київську фортецю. Та найбільший подарунок діти отримали у вигляді тригодинної вистави Цирку Кобзов. Вражені, щасливі, натхненні на подальше пізнання своєї країни, учні повернулись до своїх вагонів, які стали домівкою на ці 5 діб.
Вранці, 13 січня, школярів зустрів Львів – культурна столиця України, де діти на власні очі побачили «живу» історію: собори та костьоли, різдвяні ринки та музеї. Відвідали цікавий музей релігії, завітали до музею пошти та до «Копальні кави», спостерігали за чарівними процесами у «Львівській майстерні шоколаду». Мандрівників вітали у львівській філармонії та надали можливість переглянути виступ народних колективів України, Польщі та Білорусії у святвечір біля Центральної ялинки міста. Проте подорож ще тривала. Так, 14 січня, учні зустріли Старий Новий рік у містечку Хирів Старосамбірського району. На території єзуїтського колегіуму їх не тільки радо зустрічали, а й залучали до різдвяного вертепу та нового рекорду України – створення найбільшого Тризубу на снігу. Його розміри складали 34 на 63 метри. На його контурах стояли всі учасники акції «Схід і Захід разом». Під час встановлення рекорду і відтворення живого Тризуба всі учасники, взявшись за руки, спільно виконували Державний Гімн «Ще не вмерла України», який могутньою луною котився на всі гори і долини Карпат.
Перед поверненням додому на дітей чекав сюрприз. Вони потрапили до міста Трускавець, де поринули у феєричну новорічну виставу у дельфінарії «Оскар» та незабутні півтори години у спа-центрі «Женева». Вечірні купання просто неба, коли тебе оточують Карпати і тихенько спадає сніг – це неймовірні відчуття…
Свята закінчуються, поїздку завершено. Залишаються спогади та велика вдячність тим людям, хто це все організував, хто опікувався дітьми у всіх куточках нашої великої країни: екскурсоводам та соціальним працівникам, охоронцям та провідникам. Низький уклін всім, хто щиро радів за наших дітей, які мали можливість побачити всю красу рідного краю.

Неймовірне продовження зимових канікулНеймовірне продовження зимових канікулНеймовірне продовження зимових канікулНеймовірне продовження зимових канікулНеймовірне продовження зимових канікул