Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 115 гостей.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Економічне виховання дошкільника

Переглядів: 2708
03.02.2017 - 12:17

Не секрет, що сучасного дошкільника з перших років його життя оточує економічна сфера, наповнена складними економічними поняттями та процесами. Свої перші елементарні знання малюки здобувають самостійно: з бесід з однолітками, перегляду телевізора, зі спостереження за батьками.

Поява принципово нових технологій, виникнення неіснуючих раніше професій, необхідність кілька разів у житті змінювати спеціальність — все це сприяє зміні змісту освітніх умов й засобів економічного виховання вже на етапі дошкільного дитинства.
Саме цій цікавій темі було присвячене друге засідання Школи модератора «Інтелектуальна мозаїка» для вихователів міста, яке відбулося на базі дитячого садка №10 «Кристалик». У ході зустрічі педагоги познайомилися з особливостями економічної освіти дітей старшого дошкільного віку, з сучасними підходами до економічної освіти (використання художнього слова), взяли участь в анкетуванні та дізнались, чи сформована в них ощадливість.
Колектив дошкільного закладу №10 залучив слухачів Школи до перегляду інтелектуальної розваги «Вивчаємо економіку», яку з успіхом провела вихователь Ірина Студзінська. Вихователь-методист Інна Поспєлова поділилася досвідом виготовлення книжок-малишок та випуску газет економічної спрямованості.
Керівник Школи, вихователь-методист ДНЗ №49 Віра Рязанцева запропонувала слухачам скласти практичні завдання економічного напрямку для дітей та окреслити можливі напрямки діяльності з дітьми та батьками з використанням газет та книжок-малишок.
На засіданні Школи модератора була створена невимушена атмосфера співпраці завдяки використанню інтерактивних вправ «Люблячий погляд», «Речення» та демократичному, діалогічному стилю спілкування з колегами та дітьми.

Економічне виховання дошкільникаЕкономічне виховання дошкільникаЕкономічне виховання дошкільника