Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 105 гостей.

Верховна рада України

Маловідомі сторінки трагічної історії України

Переглядів: 2297
09.02.2017 - 12:48

За участі та підтримки департаменту освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації, комунального позашкільного навчального закладу «Донецька обласна мала академія наук учнівської молоді», Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в бібліотеці Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту УІПА розміщено музейну експозицію «Народна війна 1917-1932 років».

У рамках уроків історії України учні 10-11 класів Бахмутського НВК №11 відвідали дану експозицію. Учителі історії Алевтіна Сущенко та Лілія Самбурська, які супроводжували підлітків, розповіли про те, що музейна експозиція «Народна війна» була створена вченими Київського «Меморіалу» ім. В. Стуса та «Цивільним інститутом історичної пам'яті» із метою інформування української та світової громадськості про маловідомі сторінки трагічної історії України комуністичного періоду. Також повідомили, що протягом 2008-2009 років автори працювали в державних та галузевих архівах 18-ти областей України, опрацювали та оцифрували понад 350 фондів та близько 1500 архівних справ. В експозиції використано понад 300 фотографій, багато з яких представлені вперше.
Перегляд фотографій музейної експозиції «Народна війна 1917-1932 років» справив на учнів незабутні враження.

Маловідомі сторінки трагічної історії УкраїниМаловідомі сторінки трагічної історії УкраїниМаловідомі сторінки трагічної історії УкраїниМаловідомі сторінки трагічної історії України

Останні статті на сайті