Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 135 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

«Ведмежаткові» музеї

Переглядів: 2367
22.02.2017 - 14:50

Унікальну можливість формування у дітей національного духу, способу мислення і буття рідного народу, знання української символіки, побуту, культури, можливість реалізувати народознавчі завдання дає музей.

У дошкільному навчальному закладі №55 Ведмежатко» пройшов конкурс міні-музеїв «Моя маленька Батьківщина» з метою формування у дітей загального уявлення про історію, побут, культуру, традиції, природу рідного краю, розвитку здібностей дітей та їх естетичного виховання, виховання морально-патріотичних якостей, любові до свого краю, міста, Батьківщини.
Міні-музеї створені в усіх вікових групах. Вони є особливим розвивальним простором, створеним з залученням дитини до світу мистецтва, розширення її культурного і національного світогляду. Адже в дошкільному віці починається фактичне становлення особистості. Тому педагогічний колектив закладу намагається не лише дати дитині уявлення про навколишній світ, але й виділити при цьому такі змістовні опорні моменти, які слугуватимуть їй у майбутньому ціннісними орієнтирами. І саме ці міні-музеї зможуть збагатити дитяче враження від предметів, яких вони, можливо, ніколи не бачили в повсякденні, розширити їх кругозір, сформувати системне уявлення про світ, полюбивши і засвоївши цінності музейного простору.
Педагоги закладу творчо та з великою відповідальністю підійшли до організації конкурсу і презентували членам журі свої міні-музеї: «Сільське подвір’я», «Рослинки – здоровинки», «Український національний одяг», «Лялька-мотанка», «Ґрунти рідного краю» , «Тварини рідного краю», «Хліб – усьому голова», «Сіль та соляні вироби» та «Український посуд». Кожний міні-музей має свій паспорт з зазначенням цілей, завдань, актуальності, переліком експонатів, цікавих фактів, наповнений достатньою кількістю експонатів, наочно-ілюстрованим матеріалом, добіркою художньої літератури згідно теми музею. Переможців конкурсу відзначено дипломами.

«Ведмежаткові» музеї«Ведмежаткові» музеї«Ведмежаткові» музеї«Ведмежаткові» музеї«Ведмежаткові» музеї«Ведмежаткові» музеї«Ведмежаткові» музеї«Ведмежаткові» музеї

Останні статті на сайті