Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 111 гостей.

ExportUA

Міський семінар в «Кріпиші» м. Бахмута

Переглядів: 2818
04.05.2017 - 13:56

У період соціально-економічних змін в Україні, коли відбувається переоцінка всієї системи суспільних відносин, зміни відбуваються і в системі освіти. Характерною особливістю в наш час є активізація інноваційних процесів в дошкільній освіті. Саме цій проблемі був присвячений міський семінар для керівників «Управління інноваційними процесами в дошкільному закладі», який відбувся на базі дошкільного навчального закладу №49 «Кріпиш».

Метою семінару було обрано розширення знань про механізми управління, які сприяють застосуванню в педагогічній практиці інноваційних технологій, набуття практичних навичок щодо керівництва інноваційною діяльністю в умовах ДНЗ.

Методичний супровід семінару-практикуму здійснював міський методичний кабінет під керівництвом завідувача Ніли Лисюк. Вона надала статистичні дані щодо впровадження інноваційних технологій в ДНЗ міста та підсумувала результати семінару, запропонувавши методичні рекомендації щодо удосконалення подальшої інноваційної діяльності дитячих закладів.

Головний спеціаліст з дошкільної освіти Тетяна Коломак опрацювала з керівниками ДНЗ «термінологічне поле», зробивши акценти на особливостях управління в умовах інноваційної діяльності.

Спеціаліст з дошкільної освіти Вікторія Рязанцева та методист міського методкабінету Ірина Нікітіна провели зі слухачами інтерактивну вправу «Незакінчені таблиці», за допомогою якої створили примірну модель управлінського впливу щодо організації роботи педагогічного колективу з впровадження інновацій в освітній процес ДНЗ.

Практичний психолог Центру практичної психології і соціальної роботи Юлія Коршун розповіла про психологічні бар’єри на шляху впровадження інновацій і на прикладах за допомогою інтерактивних вправ «Олівець», «М’ячі» пояснила, як правильно, з психологічної точки зору, організувати інноваційну діяльність з педагогічним колективом.

Дошкільний навчальний заклад «Кріпиш» на високому рівні презентував досвід своєї роботи з впровадження інновацій через мультимедійну презентацію «Управлінський супровід інноваційної діяльності в ДНЗ» (завідувач Зінаїда Забара), «Абетку інновацій» (керівник музичний Олена Багдасарян), мюзикл «Мамине серце» (керівник музичний Ірина Ісаєва, вихователь Алла Походун), методичний ринг «Інноваційний калейдоскоп» (вихователь-методист Віра Рязанцева).

У круговій панорамі методичних знахідок взяли участь завідувачі дитячих садків №18 Єщенко Ганна, №40 Тетяна Котляр, №47 Тетяна Гавжеєва, які представили власний досвід роботи щодо впровадження інноваційних технологій. Вихователі-методисти дошкільних установ №№10, 18, 25, 27, 31, 40, 47, 52, 54, 58 презентували методичний посібник «10 інтерактивних семінарів» на допомогу керівникам.

Очікування слухачів семінару були виправдані, про що керівники склали невеликі хокку в кінці зустрічі.

Міський семінар для керівників «Управління інноваційними процесами в дошкільному закладі», який відбувся на базі дошкільного навчального закладу №49 «Кріпиш».Міський семінар для керівників «Управління інноваційними процесами в дошкільному закладі», який відбувся на базі дошкільного навчального закладу №49 «Кріпиш».Міський семінар для керівників «Управління інноваційними процесами в дошкільному закладі», який відбувся на базі дошкільного навчального закладу №49 «Кріпиш».Міський семінар для керівників «Управління інноваційними процесами в дошкільному закладі», який відбувся на базі дошкільного навчального закладу №49 «Кріпиш».Міський семінар для керівників «Управління інноваційними процесами в дошкільному закладі», який відбувся на базі дошкільного навчального закладу №49 «Кріпиш».Міський семінар для керівників «Управління інноваційними процесами в дошкільному закладі», який відбувся на базі дошкільного навчального закладу №49 «Кріпиш».Міський семінар для керівників «Управління інноваційними процесами в дошкільному закладі», який відбувся на базі дошкільного навчального закладу №49 «Кріпиш».Міський семінар для керівників «Управління інноваційними процесами в дошкільному закладі», який відбувся на базі дошкільного навчального закладу №49 «Кріпиш».Міський семінар для керівників «Управління інноваційними процесами в дошкільному закладі», який відбувся на базі дошкільного навчального закладу №49 «Кріпиш».

Останні статті на сайті