Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 105 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

За забруднення навколишнього середовища платниками Донеччини сплачено 320 мільйонів гривень еко-податку

Переглядів: 2305
10.05.2017 - 09:40

На даний час екологія Донецької області та країни в цілому знаходиться не в найкращих умовах. Це перед усім пов’язано з роботою промислового сектору країни, який найчастіше використовує застарілі технології виробництва, тим самим збільшуючи викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря та водні об’єкти. Крім того, свідомість людей ще недостатньо розвинена, а суб’єкти господарювання не зацікавлені в ощадливому використанні природно-ресурсного потенціалу країни.

Саме тому, існує необхідність в державному управлінні природокористуванням за допомогою екологічного податку. Так як, сплачуючи еко-податок, підприємства частково компенсують негативний вплив на природу різного роду шкідливих та небезпечних факторів, які виникають у процесі ведення господарської діяльності.

На Донеччині платниками екологічного податку зареєстровано 1464 підприємства, серед яких  33 – це великі підприємства. За три місяці 2017 року підприємствами регіону до зведеного бюджету перераховано понад 320 млн грн екологічного податку, що на 30%, або на 227 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Згідно з розподілом коштів на відновлення довкілля місцеві скарбниці отримали понад 256 млн гривень. Натомість до державного бюджету надійшло більш, ніж 64 млн гривень.

Головне управління ДФС у Донецькій області нагадує, що граничний термін подання податкової звітності та сплати податкових зобов’язань з екологічного податку за І квартал 2017 року – 10 травня та 19 травня 2017 року відповідно.

Останні статті на сайті