Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 111 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Джура – це шляхетність. Джура – це відвага. Це – чесність, порядність, повага!

Переглядів: 3376
25.05.2017 - 14:02

У  селі Торське Лиманського району у формі таборування проходив обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Метою цієї гри є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості.

«Сокіл» («Джура») – дитячо-юнацька гра, що на різних етапах передбачає інтелектуальні та спортивні випробування, під час яких школярі вивчають історію становлення української державності, героїку визвольних рухів, українського козацтва. Джурами у козацькі часи називали юнаків, які готували себе до захисту рідної землі та українського народу. Стати джурою міг не кожен, а лише той, хто годився до козацької служби і пройшов фізичні та моральні випробування.

У заході брали участь 15 роїв, які демонстрували свою майстерність, винахідливість, ерудицію, фізичний гарт та військову вправність у різних видах змагань на звання кращих нащадків козацького роду. Місто Бахмут представляв рій «Бахмутські стрільці» учнів НВК № 11, переможці міського етапу гри.

Програма гри була різноманітна і насичена, включала проведення видів змагань та конкурсів військово-спортивного, туристсько-краєзнавчого та культурно-просвітницького спрямування, а саме: "Впоряд" (стройова підготовка), "Стрільба" (з пневматичної гвинтівки), "Смуга перешкод" – подолання перешкод на пересіченій місцевості, "Теренова гра" – тактична гра на місцевості із елементами топографії та орієнтування, "Рятівник" – змагання з надання першої долікарської допомоги, силові конкурси «Штовхання гирі» та «Перетягування линви». А ще конкурси – "Відун" (на знання історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних збройних сил України), "Таборування" з оцінюванням облаштування табору та проживання рою в таборі, "Ватра" (творчо-мистецьке представлення рою), конкурс презентацій звітів про виконання завдання відповідно до ідейних принципів лицарства "Служити Богові, Батьківщині, ближнім" під гаслом "Добре діло".

Рій НВК зайняв друге місце у конкурсі «Лава на лаву», третє місце у "Стрільбі", та не знайшлося рою рівних у конкурсі "Відун", «Бахмутські стрільці» були кращими у знанні історії України.

Швидко промайнули 4 дні джурівського таборування. На урочистому закритті переможцям, призерам та активним учасникам козацької гри вручалися Кубки, медалі, дипломи та подарунки.

Вітаємо усіх учасників та висловлюємо подяку всім, хто долучився до підготовки та проведення змагань непересічної патріотичної гри, аналогів якій нема у всьому світі. Дякуємо що ще раз  довели, що козацькому роду - нема переводу!

У  селі Торське Лиманського району у формі таборування проходив обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У  селі Торське Лиманського району у формі таборування проходив обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У  селі Торське Лиманського району у формі таборування проходив обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У  селі Торське Лиманського району у формі таборування проходив обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).