Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 128 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

З 01.07.2017 р. реєстрація ризикових ПН буде неможливою

Переглядів: 1104
27.06.2017 - 09:28

З 1 липня повноцінно запрацює електронна система управління ризиками при адмініструванні ПДВ, яка автоматично зупинятиме реєстрацію ризикових податкових накладних. Про це заявив директор Департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем ДФС Микола Чмерук.

За словами посадовця, ПДВ завжди був ризиковим з точки зору побудови  схем ухилянь від оподаткування. До запровадження системи електронного адміністрування ПДВ існували схеми так званих «податкових ям», коли  створювалися підприємства, формувалися податкові зобов’язання, а потім ці підприємства банкрутували й суми не надходили до бюджету. Пізніше несумлінні платники податків використовували пільговий режим оподаткування підприємств сільського господарства, що також виправлено завдяки скасуванню таких пільг.

 «Якщо податкова накладна не є ризиковою, то вона реєструється, якщо ризикова  — зупиняється. Платник податку має можливість звернутися до ДФС — надати відповідні документи. Комісія розгляне  заяву і протягом 5 днів прийме рішення», — повідомив Микола Чмерук.

За оцінкою посадовця, відсоток податкових накладних, які зупинятимуться, не перевищить 0,1 % від загальної кількості перевірених.

Про ефективність роботи електронної системи свідчить динаміка формування сум фіктивного ПДВ. Так, у квітні (за деклараціями березня) порівняно з минулим роком нарахування ПДВ збільшилися на 1,3 млрд. грн (на 10,1 %), у травні —  на 1,1 млрд. грн (на 9,8 %), у червні очікується збільшення на 2 млрд. грн (18,9 %).