Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 73 гостя.

Донецька обласна державна адміністрація

Донеччина: з початку року надходження єдиного внеску перевищили рубіж у 3 мільярда гривень

Переглядів: 1385
11.07.2017 - 11:58

Протягом січня-червня поточного року Головним управлінням ДФС у Донецькій області забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі понад 3 млрд гривень. Порівняно з минулорічними показниками надходження єдиного внеску зросли на 735 млн гривень.

Серед основних чинників позитивної динаміки сплати єдиного внеску –зростання фонду оплати праці та результати роботи фахівців фіскальної служби області, направленої на легалізацію праці найманих працівників, адже, як відомо, єдиний внесок сплачується з офіційних доходів громадян.

Довідково повідомляємо: у зв’язку з підвищенням з 1 травня 2017 року прожиткового мінімуму (1684 грн для працездатних осіб) змінився і максимальний розмір єдиного внеску: 9262 грн (42100 грн х 22%) та 3540,61 грн (42100 грн х 8,41%) за працівника – інваліда, якщо страхувальник працює у юридичної особи. Сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток), тому мінімальна сума єдиного внеску залишилась без змін – 704 грн (3200 грн х 22%).

Головне управління ДФС у Донецькій області звертає увагу громадян, що неоформлена праця та виплата заробітної плати «у конвертах» позбавляє вас соціального захисту. Неоформлені офіційно працівники ризикують залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою.