Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 80 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Надходження екологічного податку на Донеччині зросли на 210 мільйонів гривень

Переглядів: 2711
18.07.2017 - 10:50

На Донеччині налічується понад 1400 екологічно-небезпечних підприємств. Саме тому кошти на оздоровлення довкілля у Донецькій області завжди доречні.

Так, за перше півріччя 2017 року підприємства Донецької області сплатили 517 млн грн екологічного податку. Цьогоріч зібрана сума еко-податку на 211 млн грн перевищила показники першого півріччя минулого року. Згідно розподілу коштів, із загальної суми, до місцевих бюджетів надійшло 414 млн грн, до державного бюджету – 103 млн гривень.

Слід зазначити, що найбільша частина зі сплати екологічного податку належить платникам Бахмутської ОДПІ, а саме – 190 млн грн, або 37%. Друге місце займають еко-небезпечні підприємства Мар’їнської ОДПІ з результатом майже у 102 млн грн, або 20%. Трійцю лідерів по забезпеченню надходжень з екологічного податку закривають підприємства, що знаходяться на обліку в Маріупольській ОДПІ –  понад 61 млн грн, або 12% від загальних надходжень еко-податку.

Головне управління ДФС у Донецькій області нагадує, що екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів. Саме тому закликаємо платників екологічного податку вчасно та в повному обсязі забезпечувати сплату податку.