Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 94 гостя.

Школа мистецтв м.Артемівська

У першому півріччі 2017 року Донецька митниця поповнила бюджет країни на 2,4 мільярда гривень

Переглядів: 1836
25.07.2017 - 08:26

За шість місяців 2017 року внесок митників Донеччини до державного бюджету перевищив 2,4 млрд гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року надходження до держбюджету збільшились на 52,6%, або майже на 830 млн гривень. Найбільша сума перерахувань до державної казни у помісячному розрізі зафіксована саме у червні цього року – 587 млн грн, що на даний час є кращим показником у 2017 році. 

Середньомісячний показник перерахованих митних платежів до держбюджету Донецькою митницею ДФС з початку 2017 року становить майже 402 млн грн, що на 139 млн грн більше, від аналогічного показника минулого року.

Найбільші імпортери за обсягами ввезених у січні-червні 2017 року вантажів та сплачених до держбюджету митних платежів є одночасно і найпотужнішими виробниками регіону. Ними імпортуються переважно сировинні товари, для власних виробничих потреб. Лідером серед основних бюджетоформуючих товарів є кам’яне вугілля – 44,7% від загальних перерахувань у держбюджет або понад 1 млн грн сплачених при митному оформленні податків. Також, до першої п’ятірки бюджетоформуючих товарів традиційно входять: кокс – 251,3 млн грн, що складає 10,4% від загальних перерахувань у держбюджет,  вогнетривкі матеріали й вироби – 208,8 млн грн або 8,7%, інші метали й вироби з них – 206,8 млн грн або 8,6%.

Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами,  упродовж  січня-червня поточного року митницею видано 855 сертифікатів форми EUR.1.

Завдяки налагодженому багаторівневому контролю чистоти декларування  при здійсненні обов’язкових митних формальностей у першому півріччі поточного року додатково залучено до державної казни більше 66 млн грн митних платежів.

Донецькою митницею ДФС на постійній основі проводяться заходи направлені на покращення сервісу з надання митних формальностей,  максимального спрощення митних процедур, що дозволило в цьому році значно покращити надходження митних платежів до Державного бюджету України.

Останні статті на сайті