Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 118 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

У Миколаєві ліквідовано центр конвертації з оборотом більше півмільярда гривень

Переглядів: 2628
02.08.2017 - 13:09

Співробітники податкової міліції Донецької і Миколаївської областей, спільно з Прокуратурою Донецької області припинили діяльність центру конвертації з оборотом 508 мільйонів гривень, який працював в Миколаєві.

В ході розслідування кримінального провадження, відкритого по ряду статей, була встановлена група осіб, які робили послуги з мінімізації податкових зобов'язань, конвертації безготівкових коштів в готівку, а також здійснювали незаконне переміщення сільгосппродукції через митний кордон України.

Для документального прикриття безтоварних операцій для компаній реального сектора економіки, завищення валових витрат і конвертації грошей учасники групи зареєстрували ряд фіктивних підприємств. Вони використовувалися для легалізації походження сільськогосподарських товарів, які надалі експортувалися на адресу підконтрольних компаній. Фактично сільгосппродукція купувалася за готівку без відображення цих операцій в податковій звітності. Також фіктивні компанії використовувалися для переводу безготівкових коштів в готівку за процентну винагороду від суми фінансових операцій.

В результаті проведених в Миколаєві десяти обшуків були виявлені дві печатки підприємств, комп'ютерна техніка, а також документи бухгалтерського і податкового обліків, що свідчать про протиправну діяльність.

Наразі одному з учасників групи повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.