Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 112 гостей.

Верховна рада України

28 вересня – всесвітній день боротьби зі сказом

Переглядів: 2371
25.09.2017 - 06:44

З метою підвищення обізнаності населення щорічно 28 вересня відзначається всесвітній день боротьби зі сказом. Дата вибрана не випадково – 28 вересня 1895 року помер видатний французький вчений Луї Пастер, якому людство зобов’язане створенням вакцини та впровадженням щеплень проти сказу.

Перше щеплення було зроблено у 1885 році хлопчику, якого покусав скажений собака. Проведена вакцинація і врятувала життя постраждалому.  З цього часу саме антирабічні щеплення є основною запобіжною мірою при цьому смертельно небезпечному захворюванні.
З початку року за медичною допомогою у м. Бахмут та Бахмутському районі  звернулося 304   постраждалих від укусів тварин ( 305 за аналогічний період минулого року), 69-ти  з яких було необхідне і надано профілактичне антирабічне лікування.
За даними Управління Держпродспоживслужби з початку поточного року зареєстровано 4 випадки сказу тварин проти 6  випадків за аналогічний період минулого року.
Слід нагадати, що при захворюванні на сказ смерть наступає у 100% випадків. Єдина можливість попередити захворювання — своєчасно звернутися за кваліфікованою медичною допомогою та отримати курс щеплень від сказу.

Останні статті на сайті