Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 138 гостей.

 Краеведческий музей г. Артемовск

Освітяни Бахмута зібралися на колегії Управління освіти

Переглядів: 2203
29.09.2017 - 11:38

Відповідно до плану роботи Управління освіти Бахмутської міської ради відбулось засідання колегії на початку 2017-2018 навчального року під головуванням начальника Марини Рубцової.

На порядок денний винесено питання про стан управлінської діяльності керівників навчальних закладів щодо організованого початку 2017-2018 н. р. З означеного питання перед керівниками виступили заступник начальника Оксана Карпець, спеціалісти Управління освіти Анна Орел, В’ячеслав Помінов, Людмила Анісімова, завідувач міського методичного кабінету Тетяна Донченко. Кожен із них надав вичерпну інформацію щодо аналізу кадрового забезпечення галузі, формування мережі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, стану матеріально-технічної підготовки приміщень, створення безпечних та комфортних умов навчання і виховання дітей. Наголошено на необхідності тримати на постійному контролі роботу щодо збереження і розвитку мережі навчальних закладів; забезпечення конституційних прав дітей і молоді щодо їх стовідсоткового охоплення навчанням і вихованням, дотримання санітарно-гігієнічних вимог до організації навчально-виховного процесу у закладах як головної передумови безпеки життєдіяльності, сприяння рівному доступу до повноцінної освіти різним категоріям учнів (у т.ч. навчання за екстернатною та дистанційною формами); якісної організації харчування учнів, проходження медичних профілактичних оглядів на базі закладів охорони здоров’я, проведення заходів щодо облаштування та систематичної роботи медичних кабінетів; удосконалення роботи з комплектування закладів педкадрами; впровадження курсів духовно-морального спрямування, поширення курсу «Культура добросусідства», урізноманітнення вибору курсів, гуртків, факультативів; дотримання вимог правил безпеки під час навчально-виховного процесу, позакласних заходів.
Головний спеціаліст Управління освіти Олена Доля доповіла про підсумки організації відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2017 року. Вона зазначила про достатній рівень роботи 11-ти дитячих таборів з денним перебуванням та окреслила головні завдання на поточний навчальний рік. Окремо зауважила про необхідність 100% охоплення оздоровленням та відпочинком дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та посилення контролю щодо залучення дітей до відпочинку в дитячому оздоровчому таборі «Вогник» влітку 2018 року.
Про стан організації роботи з безпеки дорожнього руху в закладах освіти доповів головний спеціаліст - начальник служби охорони праці та безпеки життєдіяльності В’ячеслав Помінов. З метою здійснення широкої профілактичної роботи щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, поширення кращих форм і методів профілактичної роботи серед учнів, вихованців з 20.08 по 20.09.2017 р. в дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних закладах Управлінням освіти проводилися профілактичні заходи безпеки дорожнього руху «Увага! Діти на дорозі!». У заходах взяли участь всі учасники навчально-виховного процесу. Керівникам закладів рекомендовано вважати попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму одним із пріоритетних напрямків виховання учнів, яке потребує постійної уваги і кропіткої щоденної роботи з усіма учасниками навчально-виховного процесу, в тому числі і з батьками.
За підсумками роботи колегії прийняті відповідні рішення з кожного питання, які взяті на контроль для забезпечення виконання.

Освітяни Бахмута зібралися на колегії Управління освітиОсвітяни Бахмута зібралися на колегії Управління освітиОсвітяни Бахмута зібралися на колегії Управління освітиОсвітяни Бахмута зібралися на колегії Управління освітиОсвітяни Бахмута зібралися на колегії Управління освітиОсвітяни Бахмута зібралися на колегії Управління освітиОсвітяни Бахмута зібралися на колегії Управління освітиОсвітяни Бахмута зібралися на колегії Управління освіти