Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 99 гостей.

Центр розвитку підприємництва запрошує всіх бажаючих.

Переглядів: 1197
02.10.2017 - 10:41

29 вересня 2017 року за ініціативи Артемівського міського центру зайнятості в рамках діяльності Центру Розвитку підприємництва відбулася зустріч між представниками служби зайнятості, малого і середнього бізнесу та органів місцевої влади.

Директор Артемівського міського центру зайнятості Ірина Лещенко ознайомила присутніх з грантами, запропонованими в вересні «Датською радою по справам біженців» та Чеською організацією «Людина в біді», спрямованих на створення та розширення власного бізнесу. Начальник Управління економічного розвитку Бахмутської міської ради Марина Юхно розповіла присутнім про можливість участі в обласних програмах, спрямованих на відкриття та розвиток власної справи, таких як проект «Український донецький куркуль», обласна програма по відшкодуванню відсоткової ставки за кредитам, взятими суб’єктами підприємницької діяльності, представниками малого бізнесу за рахунок бюджетних коштів.
Зацікавлені у реалізації власних проектів мали змогу ознайомитись з інструментом для малого та середнього бізнесу в межах європейської програми Горизонт 2020, яка пропонує фінансову підтримку для розвитку інноваційної ідеї на початковому етапі, легку бізнес-підтримку та навчання від дизайну до ринку на основі бізнес-плану, інформаційний супровід для визначення та залучення приватних інвесторів. На зустрічі були порушені актуальні питання щодо оподаткування  представлених грантів. Підприємці отримали поради щодо видів діяльності, затребуваних в межах регіону. 
Також в центрі уваги присутніх був нещодавно презентований Донецькою обласною державною адміністрацією проект «Український донецький куркуль», спрямований на здешевлення кредитних ресурсів та надання фінансової підтримки, а також залучення суб’єктів підприємництва до реалізації проектів у пріоритетних напрямках діяльності щодо реалізації Регіональної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Донецькій області на 2017-2018 роки.
Серед присутніх були як новостворені суб’єкти підприємницької діяльності так і досвідчені підприємці, яких зацікавив проект можливістю розвитку та розширення бізнесу. Також на зустрічі був присутній представник переможця згаданого проекту Щекодіна Олена, яка охоче поділилися із присутніми своїм досвідом щодо підготовки до конкурсу, розроблення бізнес-плану та дала поради зацікавленим відносно участі у проекті «Український донецький куркуль».
Служба зайнятості активно долучилася до реалізації проекту «Український донецький куркуль» шляхом налагодження комунікацій між організаторами проекту та його потенційними учасниками, серед яких можуть бути, як вже зареєстровані підприємці, так і ті, хто має підприємницьку ідею, проте не має ресурсів на її реалізацію. Крім сприяння самозайнятості, метою впроваджених службою зайнятості заходів є створення нових робочих місць, тому особливий акцент присутніх підприємців було сконцентровано на додаткових фінансових стимулах, які служба зайнятості пропонує роботодавцям, які приймають на роботу зареєстрованих безробітних громадян на нові робочі місця та внутрішньо переміщених осіб на умовах строкових трудових договорів.
 З метою розширення уявлення представників бізнесу про новітні сервіси служби зайнятості в рамках зустрічі присутнім були презентовані інноваційні напрацювання, серед яких відеовакансії, відеорезюме безробітних громадян, а також розроблений Артемівським міським центром зайнятості інтерактивний «Посібник кадровика».
Присутнім на зустрічі була представлена безкоштовна програма «Центр розвитку підприємництва» на системі Android, яку розробила Донецька обласна служба зайнятості для підтримки підприємницьких ініціатив.
Загалом зустріч відбулася в сприятливій інформативній атмосфері. Наразі «Центр розвитку підприємництва» працює на постійній основі та запрошує всіх бажаючих розпочати підприємницьку діяльність, підприємців-початківців та підприємців з досвідом ведення власного бізнесу скористатися тією платформою, яку пропонує Артемівський міський центр зайнятості.

Центр розвитку підприємництва запрошує всіх бажаючих.Центр розвитку підприємництва запрошує всіх бажаючих.

Останні статті на сайті