Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 107 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Стан довкілля м. Бахмут та Бахмутського району за 9 місяців 2017 року.

Переглядів: 1375
04.10.2017 - 10:54

Бахмутська районна філія ДУ «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України»  інформує про стан довкілля на території м. Бахмут та Бахмутського району за період  9 місяців 2017 року:

Радіаційний фон .
За даними моніторингових досліджень за період 9 місяців  на стаціонарних постах  рівні зовнішнього гамма – випромінювання не перевищують значень природного радіаційного фону,  характерного для території м. Бахмут та Бахмутського району. Також проведено моніторинг радіаційного фону у 54 дитячих дошкільних навчальних закладах та загальноосвітніх школах міста та району, перевищень ГДР не виявлено.
Атмосферне повітря.
Всього по м. Бахмут та Бахмутському району  досліджено 1399 проб атмосферного повітря, з них визначено перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) хімічних речовин у 9 пробах ( зареєстровані перевищення ГДК по наступним речовинам : сірчистий ангідрид,азоту діоксид, пил), що складає 0,6% від усіх досліджених проб.
Питна вода.
За результатами моніторингових досліджень за 9 місяців  було досліджено 690  проб питної води на санітарно-хімічні показники,  у 20 пробах зареєстровано відхилення,  що становить 2,9% (  по показникам вмісту загальної жорстокості та сульфатів, вмісту нітратів в населених пунктах  Бахмутського району). На мікробіологічні показники було досліджено 868 проб питної води, в 11 пробах або 1,3%  було  зареєстровано відхилення по загальному мікробному числу ( водопровідні мережі сіл  Никифорівка, Міньківка, Стряпівка,Роздолівка та м. Соледар).
Також було досліджено питну воду у 34 колодязях  населених пунктів Бахмутського району, у 29 зразках зареєстровані відхилення по санітарно-хімічним показникам,у тому числі у 25 по вмісту нітратів ( 10 громадських колодязів, та 15 колодязів індивідуального користування). По мікробіологічним показникам зареєстровані відхилення у 9 колодязях ( 2 колодязі громадського  та 7 колодязів індивідуального користування).