Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 58 гостей.

Донецька обласна рада

Сковородинські навчання «Пізнай себе» у місті Бахмуті

Переглядів: 2906
06.10.2017 - 12:37

За ініціативи Управління освіти Бахмутської міської ради 5 жовтня 2017 року на базі Бахмутського НВК №11 урочисто відкрилися Всеукраїнські Сковородинські навчання «Пізнай себе» у місті Бахмуті.

До учасників заходу зі словами привітання звернулася Олена Гордієнко, керівник міського методичного об’єднання  учителів української мови та літератури, яка зазначила, що 5жовтня, у Всесвітній день вчителя, саме в цю пору щорічно по всій Україні, в країнах, де бував Г. С. Сковорода, та в українських освітніх закладах за кордоном проводитимуться Всеукраїнські Сковородинські навчання  для належної підготовки до гідного відзначення на всеукраїнському й міжнародному рівнях у 2022 році  300-річного ювілею великого українського мислителя-мудреця, педагога, філософа, поета, композитора, музиканта, культурно-освітнього подвижника Григорія Савовича Сковороди (1722– 1794). Це сприятиме поглибленню інтересу до феноменальної спадщини українського мудреця, її популяризації в Україні й світі та надасть Всеукраїнським Сковородинським навчанням міжкультурної, всесвітньої значущості.
На урочистому відкритті за участю школярів, студентів, педагогів міста відбулось поетичне читання віршів, байок Григорія Сковороди; були поставлені театралізовані дійства за його творами; лунав сольний спів та інструментальне виконавство за музичними творами поета.
Підбиваючи підсумки заходу, методист міського методичного кабінету Управління освіти Наталія Томачинська наголосила,  що великий мандрівник України продовжує нескінченні мандри до читачів нових епох і цьому вічному шляху Г.Сковороди немає кінця, бо кожне його слово звернене до серця та душі людини. Усі учасники були відзначені сертифікатами міського методичного кабінету Управлінням освіти.
Сковорода ніс у народ слово про щастя для всіх і кожного. Ці прагнення разом із закликом до духовного удосконалення людини заповідав нам геніальний поет і філософ. Ось чому віщі слова Григорія Сковороди, його ідеї потрібні сьогодні, будуть потрібні завтра і завжди. Тож пізнаймо ж Сковороду - у нім же пізнаємо себе, свій народ, свої духовні цінності!

Сковородинські навчання «Пізнай себе» у місті БахмутіСковородинські навчання «Пізнай себе» у місті БахмутіСковородинські навчання «Пізнай себе» у місті БахмутіСковородинські навчання «Пізнай себе» у місті БахмутіСковородинські навчання «Пізнай себе» у місті БахмутіСковородинські навчання «Пізнай себе» у місті Бахмуті