Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 95 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Ми за дитинство без насильства!

Переглядів: 2512
09.10.2017 - 14:45

Не так давно проблеми насилля та жорстокого поводження в нашій державі офіційно не існувало, хоча всі знають, що ситуації насилля можуть виникати практично всюди: в родині, в школі, в громадських місцях... Зрозуміло, що де б не зіткнувся учень з такою ситуацією, вона залишить в душі дитини тяжкий слід, який може мати негативні наслідки...

У Бахмутській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ступенів №1 педагогами систематично проводиться робота з попередження та виявлення випадків насильства та жорстокого поводження з дітьми. Так до Міжнародного дня проти насильства, який відзначається 2 жовтня, педагогічними працівниками навчального закладу були проведені виховні бесіди «Проблема насильства – шляхи подолання» та класні години щодо профілактики різних  форм насильства.

Практичний психолог Карина Мирошник запропонувала пройти анонімне анкетування учням 6-9 класів та  провела з цими учнями заняття з елементами тренінгу «Захисти себе – знай свої права!», на якому учні мали змогу ознайомитись із міжнародними та національними документами, які регламентують діяльність із протидії насильству у сім`ї, переліком органів та установ, які займаються розглядом справ із зазначених явищ та кримінальною відповідальність осіб, які спричинили насилля. Також  учням були надані пам`ятки про шляхи подолання конфліктних ситуацій.

Із педагогами закладу  проведена просвітницька робота про діяльність педагогічних працівників по виявленню фактів жорстокого поводження з дитиною та розроблені рекомендації щодо профілактики насильства та жорстокості серед неповнолітніх.

У Бахмутській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ступенів №1 до Міжнародного дня проти насильства, який відзначається 2 жовтня, педагогічними працівниками навчального закладу були проведені виховні бесіди «Проблема насильства – шляхи подолання»У Бахмутській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ступенів №1 до Міжнародного дня проти насильства, який відзначається 2 жовтня, педагогічними працівниками навчального закладу були проведені виховні бесіди «Проблема насильства – шляхи подолання»