Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 114 гостей.

Природні запаси Донеччини поповнили зведений бюджет країни на 413 мільйонів гривень

Переглядів: 1965
18.10.2017 - 07:00

Саме таку суму рентних платежів за використання води, надр та лісів перерахували підприємства Донецької області до зведеного бюджету країни за три квартали 2017 року. Сплачена цьогоріч сума майже на 83 млн грн, або на 20%, перевищує аналогічні надходження минулого року.

У загальній сумі сплачених рентних платежів найбільшу частку становить плата за користування надрами – майже 70%, або понад 288 млн грн, що, безумовно, пов’язано зі специфікою регіону, а саме з вугільно-видобувною галуззю. Так, з початку року до державного бюджету надійшло більше 213 млн грн, натомість місцеві бюджети Донеччини отримали 74 млн грн рентної плати за користування надрами.

Наступною за розміром є рентна плата за спеціальне використання води – 29,5%, або 121 млн гривень. Ця сума рівними частинами розподілена між державним та місцевими бюджетами.

Найменше рентної плати надійшло до місцевого бюджету області за спеціальне використання лісових ресурсів – 2 млн грн, що відповідає надходженням аналогічного періоду 2016 року.

Головне управління ДФС у Донецькій області зазначає, що всі з вищеперерахованих платежів були і залишаються вагомим джерелом фінансування потреб місцевих громад та реалізації програм, направлених на відновлення природних ресурсів.