Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 116 гостей.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

З початку поточного року Донецька митниця спрямувала до бюджету понад 4,2 млрд гривень

Переглядів: 2181
24.10.2017 - 08:36

З початку року митниками Донеччини до Державного бюджету України спрямовано понад 4,2 млрд гривень. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, надходження до бюджету за три квартали 2017 року збільшилися майже на 68%, або на 1,7 млрд гривень. Слід зазначити, що лише у вересні казна країни поповнилась більше, ніж на 468 млн гривень митних платежів.

Серед сплачених до скарбниці держави платежів найбільшу частку складає податок на додану вартість, питома вага якого в загальній сумі перерахованих платежів становить 95,9%, або понад 4 млрд гривень.

Стабільна робота найбільших підприємств металургійної, вугільної й машинобудівної галузей Донецького регіону, які в значних обсягах імпортують сировинні матеріали для виробництва власної продукції, протягом січня - вересня поточного року забезпечила зростання середньомісячного показника перерахованих митницею платежів у бюджет до 471 млн грн проти 281 млн грн у минулому році.

За обсягами зовнішньоекономічних операцій суб’єктів, що здійснюють операції з товарами, Донецька митниця ДФС є експортоорієнтовною. Так, до 79 країн світу експортуються товари, що вироблені у Донецькій області. Питома вага експорту до країн ЄС від загального обсягу експорту по вартості залишається на рівні минулого року та складає 51%, але питома вага експорту у ваговому вимірі збільшилась на 4%.

Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами упродовж дев’яти місяців поточного року видано 1246 сертифікатів форми EUR.1. Найбільша кількість сертифікатів видана на товари, які експортовані до наступних країн ЄС: Італія – 262, Німеччина – 229, Румунія – 173, Польша – 140, Словенія – 119.