Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 271 гість.

Донецька обласна рада

Молодь Бахмута розвиває громадську активність

Переглядів: 2681
25.10.2017 - 07:48

Всеукраїнське молодіжне громадське об’єднання «Студентське братство» сприяє поширенню громадянської освіти та громадської активності серед молоді у Бахмуті.

Лекціями з громадянської освіти охоплено студентів Бахмутського педагогічного коледжу та учнів Бахмутської школи №12.

Заходи відбуваються у межах  проекту «Через власний приклад», який здійснює ВМГО «Студентське братство» у 10 регіонах України в рамках «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку та впроваджується організацією Pact в Україні.

На лекцію в педагогічному коледжі завітала також і директор Департаменту освіти і науки Донецької ОДА Надія Оксенчук. Вона розповіла, що в рамках угоди про співпрацю зі Студентським братством підтримує заходи з громадянської освіти. Також Надія Оксенчук підтримала ідею просвітницьких кіноуроків про борців за Незалежність України, які розвивають соціальну згуртованість та порозуміння між різними регіонами України. Директор обласного департаменту освіти, розповіла, що вона родом з Львівщини і її батько і мати з юного віку брали участь у боротьбі за незалежність України проти сталінського тоталітарного режиму, були репресовані, заслані до Сибіру.

Лектор Віталій Іванов розповідає як змінилося його життя після залучення до  громадської діяльності під час схожої презентації, яке ВМГО «Студентське братство» проводило в його школі. Тоді Віталій вчився у 10 класі, але сам зізнається, як багато часу марнував, граючи в комп’ютерні ігри. За підсумками попереднього, 9-го класу середній бал Віталія становив 4 із 12.

Сьогодні лектор Студентського братства стверджує, що саме завдяки відкриттю через громадську активність впевненості в собі, інтересу до життя суспільства, він почав значно краще вчитися. Віталій позбувся залежності від комп’ютерних ігор, зміг без репетиторів підготуватися і вступити на два факультети Львівського національного університету ім.І.Франка. Зараз лектор Студентського братства здобуває освіту за фахом історика та політолога.   

Віталій розповідає молоді, що вже через два тижні після залучення до Студентського братства він поїхав проводити перший громадський захід до сусіднього міста. А через два місяці у головних новинах одного з центральних телеканалів з’явилося по інтерв’ю з Віталієм як учасником громадської акції Студентського братства.

Зі студентами і школярами-старшокласниками Бахмута Віталій Іванов обговорив телесюжети про успішні приклади громадської діяльності волонтерів ВМГО «Студентське братство». Це - акції з прибирання сміття, екоуроки і екоігри у школах, проведення презентацій документальних фільмів про учасників боротьби за Незалежність України, просвітницькі  поїздки волонтерів в інші регіони України.

Після презентації знайшлися охочі студенти, які за прикладом лектора Віталія Іванова промотивувались і також вирішили залучитися до громадської діяльності.

Серед інших до волонтерів проекту «Через власний приклад» записалася студентка Бахмутського педагогічного коледжу Юлія Явтушенко, 16 річна переселенка із окупованої Горлівки. Вона отримала методичну підтримку від Студентського братства для проведення своєї власної громадської акції у вигляді кіноуроку для старшокласників. Просвітницький фільм розвиває повагу до людської гідності та порозуміння між різними регіонами України.

Адміністрацією педагогічного коледжу та відділом освіти міської ради надано підтримку для подальшого розвитку громадської активності молоді у рамках проекту , що здійснює Студентське братство.

Аналогічні заходи для залучення молоді до громадської активності ВМГО «Студентське братство» вже провело у Одеській, Миколаївській, Луганській та Вінницькій областях.

Всеукраїнське молодіжне громадське об’єднання «Студентське братство» сприяє поширенню громадянської освіти та громадської активності серед молоді у Бахмуті. Всеукраїнське молодіжне громадське об’єднання «Студентське братство» сприяє поширенню громадянської освіти та громадської активності серед молоді у Бахмуті. Всеукраїнське молодіжне громадське об’єднання «Студентське братство» сприяє поширенню громадянської освіти та громадської активності серед молоді у Бахмуті. Всеукраїнське молодіжне громадське об’єднання «Студентське братство» сприяє поширенню громадянської освіти та громадської активності серед молоді у Бахмуті.