Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 73 гостя.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

«Палітра інновацій» у місті Бахмуті»

Переглядів: 2097
03.11.2017 - 07:08

Наприкінці жовтня за підтримки Управління освіти Бахмутської міської ради та міського методичного кабінету на базі Бахмутської школи №18 ім. Дмитра Чернявського відбувся обласний захід «Палітра інновацій. Психолого-педагогічний супровід виховання та розвитку особистості: інновації в практику».

У гості до Бахмута завітали методисти методичних служб Донецької області, які опікуються дошкільною, початковою освітою, предметами освітньої галузі «Здоров’я та фізична культура», психологічною службою, роботою з обдарованими та керівники навчальних закладів, методичних обꞌєднань, педагоги різного фаху, вихователі-методисти, практичні психологи закладів дошкільної і загальної освіти.

Метою заходу стало сприяння підвищенню рівня науково-методичного супроводу особистості в освітньому просторі шляхом забезпечення якості освіти та її психологічної підтримки.

Під час яскравого відкриття обласної Палітри інновацій учасники мали змогу ознайомитися з візитівкою навчального закладу «Творча та розумна школа», яку продемонстрували учні Бахмутської школи №18 ім. Дмитра Чернявського.

У ході пленарного засідання були заслухані доповіді завідувача кафедри дошкільної, початкової освіти та розвитку особистості Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидата психологічних наук Валентини Поуль щодо науково-методичного та психологічного супроводу розвитку особистості в освітньому просторі, завідувача міського методичного кабінету Управління освіти Бахмутської міської ради Тетяни Донченко про методичний супровід інноваційної діяльності навчальних закладів Бахмута в умовах реформування освіти.

Подальша робота тривала у 7 секціях за напрямками:

  • Сучасна дошкільна освіта: виклики, перспективи, практика;
  • Творчий підхід до моделювання уроку в початковій школі;
  • Проектування моделі психолого-педагогічного супроводу освітнього процесу;
  • Проблеми та актуальні питання в роботі з обдарованою молоддю;
  • Сучасний урок “Основи здоров’я”: теорія та практика;
  • Удосконалення сучасного уроку фізичної культури шляхом впровадження інноваційних технологій;
  • Школа сприяння здоров’ю як здоров’язбережувальний освітній простір розвитку суб’єктів освітньої діяльності.

На початку секційних засідань практичними психологами Центру практичної психології і соціальної роботи Управління освіти Бахмутської міської ради був проведений психологічний воркшоп, який допоміг створити сприятливий мікроклімат серед учасників, налаштувати їх на продуктивну роботу.

На секційних засіданнях у формі майстер-класів, тренінгів, ділових ігор, практичних вправ було презентовано досвід кращих педагогів Донецької області, що сприяло збагаченню освітян сучасними підходами до впровадження педагогічних інновацій, розмаїттям методико-педагогічних ідей, орієнтовними шляхами реалізації нового змісту освіти та розбудови Нової української школи.

Учасники та гості Палітри інновацій висловили вдячність організаторам і відзначили високий рівень проведення обласного заходу, який позитивно вплинув на формування професійного мислення педагогів, мотивував їх на впровадження інновацій в освітній процес.