Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 106 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

У Бахмутській міській раді розповіли про виконання проектів благоустрою у місті

Переглядів: 3239
22.11.2017 - 13:19

У розділі «Різне» на черговій 107 сесії Бахмутської міської ради до депутатів та присутніх на сесії звернулася перший заступник Бахмутського міського голови Тетяна Савченко та розповіла присутнім про виконання проектів благоустрою у місті.

«Хочу почати з того, що всі наші проекти - будь то проведення благоустрою невеликої локації або масштабна реконструкція, будуються на концепції комплексного підходу, при якому виконуються не тільки будівельні роботи та роботи з благоустрою, а й облаштовуються нові зони відпочинку, зелені куточки, які створюють додатковий комфорт для містян і гостей Бахмута.», - зазначила Тетяна Савченко та навела декілька прикладів.

Реалізація проекту з благоустрою бульвару Металургів здійснюється у чотири етапи.

  1. В 2013 році у парковій зоні мікрорайону «Цветмет», в рамках виконання Соціального проекту, була закладена «Алея троянд», на якій висаджено 6500 кущів троянд. Таким чином було встановлено Рекорд за кількістю троянд на одній локації, зареєстрований в реєстрі Національних рекордів України. «Алея троянд» стала справжньою візитною карткою міста і улюбленим місцем відпочинку городян.
  2. Другим етапом стала реалізація проекту створення екологічного скверу на бульварі Металургів навколо декоративної скульптури «Серце», який став переможцем в обласному екологічному конкурсі у 2013 році і був реалізований у 2014-2015 роках.
  3. Влітку 2017 року завершилася реалізація третього етапу реконструкції цього Бульвару.
  4. Бульвар досить великий, тому в стадії завершення проект подальшої реконструкції даної території. Він передбачає як роботи з озеленення, так і ремонти прилеглих житлових будинків і внутрішньо дворових територій.

«Ще одним цікавим куточком нашого міста є Еко-бульвар по вул. Б.Горбатова. Реалізація даного проекту відбулася в рамках конкурсу «Зелене майбутнє промислових міст Донеччини» у 2013 році за підтримки посольства Фінляндії в Україні.», - зазначила перший заступник Бахмутського міського голови.

Дотримуючись принципів комплексного підходу, була проведена і реконструкція інших об'єктів.

Так, при проведенні реконструкції будівлі по вул. Південна, 2а під гуртожиток, в якому на даний час проживають студенти та викладачі переміщеного з тимчасово непідконтрольною території Горлівського інституту іноземних мов, було виконано озеленення прилеглої території площею 2500 кв.м.

Ще однією візитною карткою міста по праву можна вважати набережну річки Бахмутка.

Роботи почалися в 2013 році з розчищення русла річки, укріплення берегів. Сьогодні ведуться роботи з благоустрою та озеленення набережної.

Так на території набережної було висаджено понад 6000 кущів троянд, 80 декоративних верб, 70 кущів ялівцю.

Наприкінці доповіді Тетяна Савченко зазначила, що нова набережна дала поштовх до розвитку нового урбаністичного простору, який вимагає нестандартних, креативних підходів до планування і проектування міських територій.

За ініціативою Бахмутського міського голови Олексія Реви було проведено конкурс серед ландшафтних дизайнерів, які подали свої ідеї щодо благоустрою берега Бахмутки.

З презентацією проектів благоустрою у місті Бахмут та результатами роботи дизайнерів можна ознайомитися у презентації та демонстраційному відеоролику, де представлено 5 ідей з благоустрою, які Бахмутська міська рада планує реалізувати на набережній у 2018 році.

 

Озеленення міста Бахмут from Бахмутська міська рада

Останні статті на сайті