Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 163 гостя.

Сайт Артемівської міської централізованної бібліотечної системи

Із керівниками закладів освіти м.Бахмута проведено міський семінар по впровадженню інновацій

Переглядів: 1450
28.11.2017 - 07:02

Змістовні зміни в освіті - прийняття нового Закону України «Про освіту», реалізація концепції «Нової української школи» - мотивують діяльність закладів освіти міста Бахмута на вдосконалення системи управління на основі наукових принципів, досягнень високого рівня професіоналізму керівників, підвищення кваліфікації педагогів, модифікації підходів до організації освітнього процесу.

Із метою сприяння усвідомленню керівниками, що інновації – передумова виходу закладу освіти на якісно-новий рівень надання освітніх послуг Управлінням освіти Бахмутської міської ради та міським методичним кабінетом було проведено семінар у формі кроссенсу для керівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти нашого міста.

Захід розпочався з привітання учасників семінару начальником Управління освіти Мариною Рубцовою. Вона зазначила, що одним із шляхів підвищення ефективності управління закладом освіти є впровадження у практику інновацій. Завідувач міського методичного кабінету Тетяна Донченко у своєму виступі проаналізувала інноваційну діяльність закладів освіти міста Бахмута.

За умовами методики створення кроссенсу було обрано 9 тем, які розкривали актуальність інноваційної діяльності закладів освіти на сучасному етапі оновлення освіти. Так, Бахмутський НВК№11 продемонстрував відеоролик «Зміни в освіті: погляд батьків, вчителів, учнів», після чого Ірина Оніщенко, методист міського методичного кабінету, запросила керівників до участі в ранковому колі «Шлях до змін». За допомогою вправи «Портрет керівника як лідера змін» Тетяна Донченко, завідувач міського методичного кабінету, разом із управлінцями оцінила індивідуальні особливості інноваційної діяльності. Педагогічний продакт-плейсмент із теми «Управління процесом впровадження інновацій у НВК №11» від директора Світлани Василенко, практична робота з теми «Використання хмарних технологій у процесі управління закладом освіти»,  проведена Іриною Захаровою, заступником директора з НВР, а також засідання клубу зі сторітеллінгу за темою «Готовність до інноваційної діяльності як важлива професійна якість педагога», організоване Оленою Лавренко, заступником директора НВК№11, презентували управлінську стратегію даного закладу.

У рамках українсько-литовського проекту Тетяна Бак, заступник директора з виховної роботи Бахмутської школи №10, провела тренінгові вправи із  формування комунікативної компетентності керівника закладу освіти.

У формі кроссенсу керівниками було презентовано й творче домашнє завдання з теми «Інноваційна діяльність керівника закладу освіти».

Підводячи підсумки семінару, начальник Управління освіти Марина Рубцова ще раз підкреслила необхідність упровадження інновацій у сферу управлінської діяльності закладу освіти, які дозволять створити сприятливі умови для професійного і творчого зростання педагогів, впливати на якість навчально-виховного процесу, і як підсумок, підвищувати конкурентоспроможність закладу освіти.

Із керівниками закладів освіти м.Бахмута проведено міський семінар по впровадженню інноваційІз керівниками закладів освіти м.Бахмута проведено міський семінар по впровадженню інноваційІз керівниками закладів освіти м.Бахмута проведено міський семінар по впровадженню інноваційІз керівниками закладів освіти м.Бахмута проведено міський семінар по впровадженню інноваційІз керівниками закладів освіти м.Бахмута проведено міський семінар по впровадженню інновацій

Останні статті на сайті