Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 103 гостя.

Баннер Донецкой торгово-промышленной палаты

Медична реабілітація

Переглядів: 4207
19.01.2018 (Весь день)

З 01січня 2018 року набула чинності Постанова правління Фонду соціального страхування від 13.07.2017 № 39 «Про затвердження Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України», згідно якої застраховані особи та члени їх сімей після перенесених довготривалих захворювань і травм мають право отримати відновлювальне лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України.

Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання в разі наявності обмежень життєдіяльності та виконання трудової діяльності і спрямована на відновлення здоров`я працюючої особи та повернення її до суспільно – корисної праці, профілактики ускладнень хвороб та зменшення витрат на допомогу по тимчасовій непрацездатності.

            Лікування відбувається за такими профілями медичної реабілітації:

  • Нейрореабілітація;
  • М`язово-скелетна реабілітація;
  • Кардіо-пульмонарна реабілітація;
  • Реабілітація після оперативних втручань на органах зору;
  • Реабілітація при порушенні перебігу вагітності;
  • Інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення;
  • Медико-психологічна реабілітація застрахованої особи, яка безпосередньо брала участь в АТО.

З порушенням перебігу вагітності можна направляти в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу безпосередньо із жіночої консультації.

Заклад охорони здоров`я, де застрахована особа перебуває на лікуванні, протягом доби, з моменту надання висновку ЛКК, інформує орган Фонду, за місцем обліку закладу охорони здоров`я як страхувальника, про потребу зазначеної особи в подальшому лікуванні в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу із зазначенням профілю.

Уповноважений представник органу Фонду прибуває до закладу охорони здоров`я, де перебуває зазначена особа на стаціонарному лікуванні, не пізніше наступного дня з моменту повідомлення про страховий випадок для оформлення документів.

Уповноважений представник органу Фонду має отримати наступні документи:

  • від закладу охорони здоров`я – висновок лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) про необхідність направлення на лікування в реабілітаційне відділення санаторно-курортного закладу;
  • від застрахованої особи (після перенесених захворювань і травм) – заяву про забезпечення реабілітаційним лікуванням, оригінал паспорту, ідентифікаційний код.

Застрахована особа має право вибору санаторно-курортного закладу відповідно до рекомендацій лікуючого лікаря та комісії ЛКК.

Перелік санаторно-курортних закладів , затверджений Наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 30.11.2017 № 274-ос та оприлюднений на офіційному веб-сайті Фонду.

Уповноважений представник органу Фонду:

  • перевіряє перебування застрахованої особи на обліку у системі загальнообов`язкового державного соціального страхування;
  • протягом одного робочого дня з моменту отримання заяви, надсилає її санаторно-курортному закладу на узгодження можливості прийому хворого на реабілітаційне лікування та інформує заклад про граничні розміри витрат.

Санаторно-курортний заклад надсилає протягом одного робочого дня органу Фонду згоду про надання послуг із реабілітаційного лікування і готовність укласти Договір із узгодженою датою заїзду.

Застрахована особа підписує три примірника Договору.

Під час прибуття до санаторно-курортного закладу застрахована особа зобов`язана пред`явити паспорт, свідоцтво при народження дитини(у разі направлення на лікування дитини), та надати:

  1. Три примірники Договору;
  2. Виписку з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого(форма №27/о, затверджена наказом МОЗ України від 14.02.2017 №110);

або

Обмінну карту пологового будинку, пологового відділення лікарні (форма №113/о, затверджена наказом МОЗ України від 13.02.2006 №67) у разі направлення вагітної;

  1. Листок непрацездатності(виданий безпосередньо у стаціонарному відділенні закладу охорони здоров`я), відповідно до інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність та оформлений згідно з Інструкцією про порядок заповнення листка непрацездатності, затвердженою наказом МОЗ України від 03.11.2004 № 532/274/136-ос/1406.

Отримати більш детальні роз`яснення можна особисто, звернувшись до відділу з організації медичної реабілітації Бахмутського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області з понеділка по п`ятницю, кабінет №4(м. Бахмут, вул. Незалежності, 41).

 

 

Бахмутське відділення управління виконавчої

дирекції Фонду соціального страхування   

України   в   Донецькій   області

Останні статті на сайті