Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 90 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Відзначення Дня Соборності України в закладах освіти Бахмута

Переглядів: 2153
25.01.2018 - 07:09

В Україні 22 січня в честь проголошення злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) з 1919 року відзначається День Соборності.

Цього року заклади освіти міста Бахмута долучилися до обласної акції «Соборна і єдина», яка була приурочена Дню Соборності України та 100-річчу підписання IV Універсалу.

Учні 10-11 класів Бахмутської школи №18 ім. Дмитра Чернявського зустріли почесних гостей, які завітали на урочисте відкриття виставки до 100-річчя Української революції. Логічним продовженням літературної композиції «Вахта пам’яті» стало вшанування учасниками заходу пам'яті Героя України Дмитра Чернявського та покладання квітів до меморіальної дошки.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський та міський голова Бахмута Олексій Рева відвідали інтегрований урок-презентацію «100 років боротьби». У вітальному слові Павло Жебрівський згадав доленосні факти історії України, які стали знаковими в об'єднанні двох республік – УНР і ЗУНР, та акцентував увагу молоді на тому, що «сьогодні на українських територіях теж іде боротьба, але не за землі, а за душі, серця та людський "капітал" українців. Знання своєї історії молоддю, спілкування різних поколінь на серйозні світоглядні теми – це необхідна умова для будування майбутнього нашої України.»

Учні та педагоги Бахмутських шкіл взяли участь в акції «Ланцюг єднання» на набережній річки Бахмутка. Усі присутні на акції бахмутчани, натхненні любов’ю до нашої України, з почуттям патріотизму та власної гідності голосно прокричали: «Єдина країна - соборна Україна» та об'єдналися в символічний ланцюг на знак єдності української нації.

Низку виховних та просвітницьких заходів проведено в закладах освіти Бахмута. Напередодні свята возз'єднання нашої країни у Бахмутському міському Центрі дітей та юнацтва відбувся фестиваль-конкурс під символічною назвою «Україна - єдина країна», де команди учнів шкіл міста презентували власне бачення цієї події. Цей захід щорічно проводить Управління освіти Бахмутської міської ради з метою виховання в дітей та молоді почуття патріотизму, прищеплення любові й поваги до історичних та культурних надбань українського народу, гордості за свою Батьківщину.

Для учнів 9 класу Бахмутської школи №2 проведено круглий стіл «Акт Злуки – втілення мрії українського народу щодо суверенної держави», для учнів
5-6 класів пройшли інформаційні хвилинки з презентаціями «Подія, що пережила час», у 7-8 класах проведені тематичні виховні години «День Соборності України – свято єднання та гідності». Слід відмітити якісну підготовку до свята учнів та педагогів початкової школи, які провели з учнями святковий флеш-моб «Соборна мати - Україна, одна на всіх, як оберіг».

До Дня Соборності та державності в Бахмутській школі №4 було проведено урочисту лінійку для учнів 1-9 класів «Єдність народу – запорука благополуччя і добробуту держави». Гаслом дня стали слова: «Ми – діти України, за руки візьмемось, з’єднавшись назавжди».

Впродовж тижня для учнів 1-11 класів Бахмутської школи №5 з профільним навчанням відбулися виховні години «Україна – єдина і соборна», протягом яких учні дискутували на тему єдності, соборності та принципів демократії в своїй країні. Учні 2-х класів стали учасниками творчої майстерні «Символи України».

Учні початкової ланки Бахмутського НВК №11 прийшли до школи у національному одязі та взяли участь у флеш-мобі «Діти за єдність України». На уроках історії учні середніх класів школи-ліцею дізналися про важких та кривавий шлях українського народу до єдності та соборності. Класні керівники на виховних годинах ще раз звернули увагу на необхідність єднання, відмови від внутрішніх конфліктів задля забезпечення територіальної, економічної, політичної та духовної цілісності України.

З нагоди свята єдності України в Бахмутській школі №12 пройшли урочисті заходи: виховні години, інформаційні бесіди, круглий стіл, виставка літератури в шкільній бібліотеці та виставка малюнків. Старшокласники мали змогу обмінятися думками щодо єдності та соборності України на засіданні дискусійного клубу «Суверенність моєї країни».

Для учнів Бахмутській школі №24 було проведено тематичні уроки історії «Від Соборності до сьогодення», урочиста лінійка «До Дня Соборності України», інформаційні хвилинки «Незалежність держави, соборність та єдність», виставка малюнків та плакатів «Шлях до незалежності».

У Бахмутській школі-інтернаті №1 відбулося тематичне засідання круглого столу за участю учнів 7-9 класів «Українці у боротьбі за створення власної держави». Виступи ведучих яскраво доповнювали декламації маленьких читців. Емоційно насичені вірші про вільну рідну державу, про почуття національної гордості наповнювали всіх глядачів гордістю за свою Батьківщину, її героїчне минуле.

Арт-студія Бахмутської школи №7 підготувала історичний етюд «Народ наш прагне миру!» Патріотичний флешмоб «Україна єдина» об’єднав усю шкільну родину. Діти читали вірші про нашу неньку-Україну та разом заспівали Державний Гімн. У шкільній бібліотеці на всіх бажаючих чекав бібліомікс «Соборна Україна». У класах пройшли усні журнали «Соборна мати - Україна, одна на всіх як оберіг». Діти збагатили знання про героїчне минуле нашої держави, про історичне значення акту злуки та проголошення незалежності УНР.

Для вихованців Бахмутського міського Центру технічної творчості дітей та юнацтва було проведено єдиний урок патріотизму «Соборна мати – Україна, одна для всіх, як оберіг». Керівниками гуртків Центру були проведені танцювальні хвилинки під гаслом «З Україною в серці», присвячені до Дня Соборності України. Лунали українські пісні, під які діти займалися творчістю.

Шкільні бібліотекарі міста Бахмута не оминули своєю увагою цю знаменну дату в долі нашої держави, підготувавши різноманітні книжково-ілюстративні інсталяції. З метою виховання у дітей патріотизму, поваги до історичного минулого народу України, пропагування ідеї єдності, спільності історичної спадщини були створені віртуальні виставки «Україна - єдина країна» та «Україна. Від Майдану до АТО», які можна переглянути за посиланням. Бібліотекарі Бахмутського НВК №11

опублікували буктрейлер до книги Алли Сокіл «Моя країна - Україна», з яким можна ознайомитися за посиланням

Соборність для України – це єдність різноманітностей, об’єднання навколо спільного стрижня, яким є українська державність, українська ідентичність.

Ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки – це не тільки суспільна потреба, а й моральний імператив берегти світлу пам’ять незліченних жертв, протягом віків принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності.

Заходи, які проводять у закладах освіти міста Бахмута сприяють вихованню любові та поваги до своєї землі, Батьківщини, розширюють коло знань, прищеплюють інтерес до минулого України й ще раз нагадують учням, що саме в єдності сила й незламність нашого народу.

Цього року заклади освіти міста Бахмута долучилися до обласної акції «Соборна і єдина», яка була приурочена Дню Соборності України та 100-річчу підписання IV Універсалу.Цього року заклади освіти міста Бахмута долучилися до обласної акції «Соборна і єдина», яка була приурочена Дню Соборності України та 100-річчу підписання IV Універсалу.Цього року заклади освіти міста Бахмута долучилися до обласної акції «Соборна і єдина», яка була приурочена Дню Соборності України та 100-річчу підписання IV Універсалу.Цього року заклади освіти міста Бахмута долучилися до обласної акції «Соборна і єдина», яка була приурочена Дню Соборності України та 100-річчу підписання IV Універсалу.Цього року заклади освіти міста Бахмута долучилися до обласної акції «Соборна і єдина», яка була приурочена Дню Соборності України та 100-річчу підписання IV Універсалу.Вшанування учасниками заходу пам'яті Героя України Дмитра Чернявського та покладання квітів до меморіальної дошки.Цього року заклади освіти міста Бахмута долучилися до обласної акції «Соборна і єдина», яка була приурочена Дню Соборності України та 100-річчу підписання IV Універсалу.