Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 113 гостей.

Офійний сайт Соледарської міської ради

Допомога у виборі життєвого шляху

Переглядів: 2937
02.02.2018 - 09:28

01 лютого 2018 року в Артемівському міському центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей для учнів девятого класу ЗОШ №12 м.Бахмут.

Як зорієнтуватися в безмежному морі професій, зробити правильні кроки, як вибрати серед них ту, яка допомогла б успішно розпочати самостійну трудову діяльність, куди йти вчитися? Всі ці та інші питання розбирали учасники заходу, який проводився у формі квесту «Формула вибору професії».

Фахівець з профорієнтації Галина Сіддікі розкрила основні визначення ринку праці, актуальності професії, барометру професій, розповіла про можливості онлайн сервісів «Моя кар'єра» та профорієнтаційного тесту «Magellano університет», платформи «Lingva. Skills», «Prometheus» та запросила учнів на проходження профдіагностичного тестування. Державна служба зайнятості закликає усіх школярів не пізніше ніж з 9-го класу проходити тестування для визначення професійних здібностей та допомоги у виборі майбутньої професії, яке можна безкоштовно пройти у центрі зайнятості за допомогою «АРМ профконсультант». Це обумовлено необхідністю вибору профілю, за якими поділяється навчання у 10-тих класах школи.

Особливо зацікавила учнів новітня розробка державної служби зайнятості -мобільний додаток «Центр профорієнтації молоді», можливості якого одразу були перевірені школярами у дії.
Разом зі спеціалістом центру зайнятості учні проаналізували регіональний ринок праці та визначили актуальність вибраних ними професій, на конкретних прикладах розглянули загальні помилки, яких потрібно виникнути під час вибору професії.

Якими б дорослими й самостійними не здавалися самі собі школярі, допомогти у виборі життєвого шляху їм допомагають дорослі: батьки, вчителі. Сьогодні свою професійну допомогу в виборі професії пропонує і служба зайнятості, а допомога професіоналів завжди буде у нагоді.

 

01 лютого 2018 року в Артемівському міському центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей для учнів девятого класу ЗОШ №12 м.Бахмут. 01 лютого 2018 року в Артемівському міському центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей для учнів девятого класу ЗОШ №12 м.Бахмут.

Останні статті на сайті