Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 135 гостей.

Офіційний сайт відділу освіти Артемівської міської ради Донецької області

Проблема дефіциту кадрів

Переглядів: 2081
14.03.2018 - 15:27

До уваги мешканців м.Бахмут

Адміністрація КЗОЗ «ЦПМСД Бахмутської міської ради» вже неодноразово інформувала мешканців міста про існуючу проблему дефіциту кадрів. Та і самі батьки дітей стикалися та продовжують стикатися з ситуаціями, що виникають у звʼязку з нестачею лікарів-педіатрів та сімейних лікарів в амбулаторіях, які надають медичну допомогу дітям. 

На сьогодні первинну медичну допомогу дитячому населенню віком від 0 до 14 років надають медичні працівники амбулаторій №№3,6,8,9, підлітки отримують допомогу в цих амбулаторіях та №1, №2. Тож під наглядом наших фахівців перебуває 13 034 дитини віком від 0 до 18 років, з них – 543 малюки до 1 року життя.

Як і по всій Україні, в амбулаторіях Центру було розпочато процедуру відміни викликів сімейного лікаря та педіатра додому. Так, з лютого 2018 року сімейні лікарі та педіатри ведуть 5-ти годинний амбулаторний прийом у дві зміни з 8.00-13.00 та з 13.00-18.00. Також консультують пацієнтів телефоном. Відвідування вдома лікарем вирішується в індивідуальному порядку для певної категорії населення. За умови виклику лікаря-педіатра додому в першу чергу обслуговуються важкі діти та діти до 1 року. Медичний реєстратор телефоном під час спілкування з батьками уточнює стан дитини, у залежності від ситуації рекомендує викликати екстрену медичну допомогу, звертатися на прийом лікаря до амбулаторії або звертатися до дитячого санпропускнику Бахмутської центральної районної лікарні для отримання за необхідності медичної допомоги.

В амбулаторіях ЦПМСД м.Бахмут запис на прийом до лікаря здійснюється через електронну медичну інформаційну систему «ЕМСІМЕД», а з початку березня впроваджено систему он-лайн реєстрації пацієнта до реєстратури (з персонального компʼютера, з особистих смартфонів). 

Станом на 01.03.2018 у нашому Центрі укомплектованість лікарями-педіатрами складає 51,6% - 8 осіб, з них  пенсійного віку – 1 особа (12,5%), а укомплектованість дільничними лікарями-педіатрами 48 % - 6 осіб. Найгірше зараз обстоять справи по амбулаторії №3, де укомплектованість дільничними лікарями-педіатрами складає 48% (3 лікаря).

Адміністрація Центру звертається до мешканців міста з проханням відноситися з розумінням до існуючої кадрової проблеми.

Підготовлено: Адміністрація КЗОЗ «ЦПМСД Бахмутської міської ради»

Останні статті на сайті