Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 114 гостей.

Артемівське відділення Донецької ТПП

«Чарівні звуки роялю»

Переглядів: 3610
20.03.2018 - 12:49

19 березня 2018 року низку звітних концертів відділів Школи мистецтв міста Бахмута завершив творчий звіт фортепіанного відділу під поетичною назвою «Чарівні звуки роялю».

Чи знайоме вам відчуття, коли думки поринають далеко-далеко, а серце лине до вічного? До музики, яка вабить різнобарвними звуками та чарує дивовижним доторком до клавіш… Що може бути чарівнішим ніж звуки роялю, які захоплюють тебе і несуть до країни мрій?

Саме в такій атмосфері і пройшов звіт, який гостинно зібрав у концертній залі шанувальників фортепіанної музики. Основу концерту склали номери у виконанні учнів та викладачів відділу. Сольні виступи, дуети, інструментальні ансамблі вражали своїм колоритом, широтою жанрів та образів, чарували різнобарвністю музичної палітри. Цікавий сценарій та відеоряд розповіли слухачам про історію створення роялю, виконавські можливості цього інструменту та кращих представників композиторської плеяди, які писали музику саме для нього.

У концертній програмі були представлені твори класичних та сучасних авторів, обробки народної музики. Музичні твори, що лунали зі сцени, переносили слухачів в різні країни та епохи, від давнини до сьогодення. Ноктюрн Ф.Шопена натхненно і виразно прозвучав у виконанні Тютюнника М.. Жартівливим «Веселим переполохом» вразив дует у складі учениць Разумовської К. та Шаповалової К., а зворушливе «Вічне кохання» подарували слухачам Завражна Д. та Гребенюк В.. «Ляльки сеньйора Карабаса» у виконанні юних піаністок Буряк Д. та Буряк А. викликали щирі посмішки та бурхливі оплески. Творчою знахідкою камерного дуету Старовойтової Є. і Вороненко О. стала стилізація акомпанементу фортепіано під звучання клавесину за допомогою електро-фортепіано. Незвичайні і специфічні звуки клавесину у поєднанні з неперевершеним тембром віолончелі перетворили п’єсу «Старовинний гобелен» на твір минулого століття. Сольний виступ О.Вороненка виразно і професійно відтворив задум композитора М.Жербіна та додав концерту національного колориту.

Яскравим акцентом звітного концерту стали виступи викладачів Титова А.Р., Кольцової Г.В., Кумейко О.О., Коломойцевої Н.С., Титової С.В., Курочкіної В.І., Шаповалової Л.В., Псарьової Л.В., Рудик О.О.. З цікавістю слухачі сприймали номери, у яких учні піаністи виступили у ролі концертмейстерів.  

Творчий звіт завершив яскравий виступ хору «Фантазія», більшість якого складають учні фортепіанного відділу. У виконанні колективу прозвучала «Ода до музики», яка ще раз підкреслила велич та красу її Величності Музики.

Присутніх у залі привітала заступник директора з навчальної роботи Масляннікова І.Б.. Вона подякувала організаторам і учасникам сьогоднішнього звіту за приємні враження і творчі знахідки, побажала нових творчих ідей та запросила усіх на ювілейний Звітний концерт Школи мистецтв, який відбудеться 29 березня 2018 року о 16.00 в Комунальному закладі культури «БАХМУТСЬКИЙ МІСЬКИЙ ЦЕНТР КУЛЬТУРИ ТА ДОЗВІЛЛЯ ІМЕНІ ЄВГЕНА МАРТИНОВА»!

«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»«Чарівні звуки роялю»

Останні статті на сайті