Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 1 користувач та 119 гостей.

Донецька обласна рада

РОБОТА ЩОДО ПОПЕРЕЖДЕННЯ ПОРУШЕНЬ ВИМОГ ЗУ ПРО ОПЛАТУ ПРАЦІ

Переглядів: 2379
23.03.2018 - 13:42

Відповідно до діючого пенсійного законодавства встановлена пряма залежність розмірів пенсій від страхового стажу та заробітку, з якого фактично сплачені страхові внески до Пенсійного фонду.

Тобто у страховий стаж при виході на пенсію враховуються тільки ті періоди, у яких відбувалось нарахування та за які повністю сплачені страхові внески із заробітної плати у сумі не меншій мінімального страхового внеску. Нагадуємо, що згідно ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» з 2018 року встановлено право на пенсію за умови наявності 25 років страхового стажу, а з 2028 року 35 років страхового стажу.

Бахмутським об’єднаним управліннями Пенсійного фонду України Донецької області постійно проводиться робота щодо захисту прав застрахованих осіб, взаємодії та обміну інформацією з органами Державної фіскальної служби України та іншими органами з питання детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення.

Станом на 01.03.2018 року в порівнянні з початком року кількість застрахованих осіб, які отримують заробітну плату менше мінімальної зменшилась на 244  особи та складає 1486 осіб.

Протягом 2-х місяців 2018 року управлінням направлено до Державної служби України з питан праці Донецької області інформацій по 43 страхувальникам, які порушили законодавство про працю в частині нарахування заробітної плати менше мінімального розміру. До Державної фіскальної служби направлено інформацій по 55 страхувальниках, які систематично порушували вимоги ч.5 ст. 8 ЗУ № 2464. Від легалізації доходів за 2 місяці 2018 року в бюджет додатково мобілізовано єдиного соціального внеску на суму 15,1 тис. гривень.

Протягом 2-х місяців 2018 року здійснювались  заходи щодо попередження порушень вимог законодавства про оплату праці та проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота серед застрахованих осіб та роботодавців.

Прийнято участь у 4 засіданнях міських та районних міжвідомчих робочих групп з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, на яких було розглянуто 35 страхувальників, які припустили виплату заробітної плати найманим працівникам менше мінімальної.

Таким чином, офіційне оформлення працевлаштування є, в першу чергу, гарантією соціального захисту найманих працівників, кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу з метою досягнення позитивного результату. Водночас, для роботодавця – це і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків.

І пам’ятайте, що отримуючи заробітну плату в «конверті» – ви маєте досить забезпечене сьогодення, але ризикуєте своїм майбутнім…

Останні статті на сайті