Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 103 гостя.

ExportUA

Учень Бахмутського НВК №11 – учасник Школи громадянської та волонтерської участі «Агенти змін»

Переглядів: 1798
27.03.2018 - 14:11

Національний центр «Мала академія наук України» спільно з Молодіжною ініціативою «Серце в долоньках», Благодійною фундацією «Діти надії та любові» та Центром політичних студій та аналітики «Ейдос» у березні 2018 року започаткували роботу Школи громадянської і волонтерської участі та патріотичного виховання «Агенти змін» для активних учнів 8–10-х класів, які мають бажання засновувати та розвивати ініціативи, спрямовані на вдосконалення життя своєї громади у реаліях українського сьогодення.

За ініціативи заступника директора з виховної роботи Олени Подопригори 4 учні Бахмутського НВК №11 взяли участь у конкурсному відборі для участі у Школі громадської та волонтерської активності. Кожен із претендентів повинен був заповнити анкету, подивитись запропонований відео-сюжет, ознайомитись з промовою У.Черчілля та написати есе «Мій Еверест».

На момент відбору учасники тренерської команди Школи не були знайомі з жодним із кандидатів і намагалися оцінювати роботи максимально неупереджено. Враховуючи значну кількість заявок - 545 есе на 54 місця, конкурс склав 11 кандидатів на місце.

За результатами відбору до Школи «Агенти змін-2018» обрано
27 старшокласників з усієї України. Із 70 заявок від учнів Донецької області відібрали 9, серед них – учень 10-Б класу Бахмутського НВК №11 Матвій Гулідов – президент шкільного самоврядування, лідер Бахмутської ланки Ліги майбутніх поліцейських.

Перший етап для нових учасників Школи-2018 розпочався у м. Київ. У першій групі 27 школярів - представники з Донецької, Житомирської, Львівської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Рівненської, Кіровоградської та Черкаської областей тільки ступили на шлях, щоб стати справжніми "агентами змін". Веселе знайомство, прийняття правил групи, аналіз есе, глибокі вправи, лекції та творчі майстерні, і, звичайно, улюблені рухливі ігри!

Навчання у школі формувало в учасників усвідомлення своєї ролі у соціумі, участі та можливостей впливу на його розвиток і поглиблювало розуміння понять «громадянське суспільство», «громада», «відповідальна участь». Усі заняття проходили в творчій атмосфері із застосуванням неформальних інтерактивних методик «Leaning by doing» за участі  досвідчених тренерів та лекторів.

Результатом навчання у Школі, яке передбачає 4 етапи, стане реалізований у рідному місті соціальний, культурно-мистецький проект.

Перший етап навчання завершено, Матвій вже повернувся до навчальних занять. Попереду – зустріч з однодумцями, лідерами учнівського самоврядування та проведення тренінгу.

Матвій Гулідов та його батьки висловлюють щиру подяку депутату Бахмутської міської ради Валерію Слєсарєву та директору НВК Світлані Василенко за підтримку та надану можливість взяти участь у Школі «Агенти змін-2018».

Учень Бахмутського НВК №11 – учасник Школи громадянської та волонтерської участі «Агенти змін»Учень Бахмутського НВК №11 – учасник Школи громадянської та волонтерської участі «Агенти змін»Учень Бахмутського НВК №11 – учасник Школи громадянської та волонтерської участі «Агенти змін»

Останні статті на сайті