Рубрики

ОСББ

«БУДУЙ СВОЄ» – це програма підтримки підприємництва створена Ощадбанком


КНП "Центр первинної медичної допомоги м. Бахмута"


Урядова "гаряча лінія" для громадян з порушенням слуху

Центр допомоги учасникам АТО


Поліція охорони Національної поліції України



Хто онлайн

Зараз на сайті 0 користувачів та 113 гостей.

Школа мистецтв м.Артемівська

Упевнено крокуємо в напрямку демократичних перетворень

Переглядів: 1856
03.04.2018 - 13:46

З січня 2018 року педагогічна, учнівська та батьківська спільнота Бахмутського НВК№11 почала працювати за програмою «Демократична школа: підтримка освітніх реформ в Україні», яка реалізується за підтримки Європейського центру ім. Вергеланда (Норвегія), Міністерства освіти і науки України.

Питання демократичних змін в освіті є одним із найбільш обговорюваних у суспільстві, як серед педагогів, так і серед батьків. Сучасна школа – це вже не школа з авторитарним механізмом, головне завдання якої полягає лише в передачі учням знань, це заклад освіти, в якому дитина всебічно розвивається, почуваючи себе вільною та захищеною.

Директор НВК Світлана Василенко, методист міського методичного кабінету Віта Шепотько, заступник директора з НМР Олена Лавренко, член батьківського комітету 10-Б класу Наталя Гулідова, відвідали тренувальні збори у Львові.

Наприкінці березня 2018 року до закладу завітали тренери програми «Демократична школа» Галина Ломакіна та Тетяна Філіпенко. Вони презентували педагогам, батькам та учням засади демократичної школи, зазначивши, що школа повинна бути мікросуспільством, де учні отримують певний життєвий досвід, користуються своїми правами та виконують свої обов’язки. Залучили присутніх до гри «Капелюх-невидимка», у ході якої запропонували визначити елементи демократичності у трьох сфер шкільного життя: демократичне середовище і врядування, освітній процес та партнерство з місцевою громадою.

Далі тренери запросили 34 учасника на тренінгове заняття, де вирішували питання як максимально залучити всі зацікавлені сторони (громаду, батьків, школярів та учителів) до вирішення певних проблем.

Наступним етапом зустрічі стало проведення діагностики за Інструментарієм демократичної школи з метою вивчення та опису ситуації в закладі у трьох основних напрямках: розвиток демократичного шкільного середовища та демократичного процесу врядування в НВК, включення освіти для демократичного громадянства і прав людини в освітній процес, усталення партнерських зв’язків із громадою міста.

Робота продовжується. Дружній творчій колектив педагогів, учнів та батьків упевнено крокує в напрямку демократичних перетворень.


З січня 2018 року педагогічна, учнівська та батьківська спільнота Бахмутського НВК№11 почала працювати за програмою «Демократична школа: підтримка освітніх реформ в Україні»З січня 2018 року педагогічна, учнівська та батьківська спільнота Бахмутського НВК№11 почала працювати за програмою «Демократична школа: підтримка освітніх реформ в Україні»З січня 2018 року педагогічна, учнівська та батьківська спільнота Бахмутського НВК№11 почала працювати за програмою «Демократична школа: підтримка освітніх реформ в Україні»З січня 2018 року педагогічна, учнівська та батьківська спільнота Бахмутського НВК№11 почала працювати за програмою «Демократична школа: підтримка освітніх реформ в Україні»